EUR: 330,25 Ft
CHF: 301,15 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Miskolc

Miskolci énekeslánnyal erősített az Unisex

Az Unisex zenekarra biztosan sokan emlékeznek még. 1997-ben alakult a formáció Budapesten, Szekeres Adrien és Erdélyi László alkották évekig az együttest, míg külön nem váltak útjaik. Három év szünet után aktivizálódott a csapat, de folyamatos volt az énekesek vándorlása, így csak időnként rukkoltak elő új dallal és lemezzel.

Erdélyi Laci elmondása szerint komoly koncepcióváltás volt az Adrien utáni korszakban, mivel hét éve már csak zenekaros fellépéseket vállalnak, a haknizásból, félplayback előadásokból kivonták magukat, illetve a korábbi duó felállás már ötfős zenekarrá alakult át.


A kocsonyafarsangon láthatjuk legközelebb az Unisex zenekart - fotó: Lokál

A kocsonyafarsangon láthatjuk legközelebb az Unisex zenekart

Szécsi Viktória neve Miskolcon ismerősen csenghet, hiszen gyerekkora óta énekel és rendszeresen fellép a városban, illetve országszerte is. Hogy hogyan került ő az Unisexbe, arról Laci így számolt be nekünk: – Tavaly a Kocsonya Farsangon hangosított a zenekarunk gitárosa Miskolcon és figyelmes lett a színpadon egy fiatal, csinos énekesleányzóra, aki Viki volt. Meggyőző volt az énekesi teljesítménye, így beszélt is vele a fellépés után. Aztán némi egyeztetést és próbát követően megszületett a megállapodás, Viki lett az énekesünk. Néhány hónap után, tavaly tavasszal már meg is volt az első közös fellépés, illetve nyáron már egy húszállomásos koncertsorozatot is letudtunk vele.

MC_unisex_szecsi_viki

Szécsi Viktória lett az Unisex zenekar énekese

Ő még nagyon fiatal, de rendkívül tehetséges és jó vele dolgozni. Pont egy éve van velünk, sok mindent megtanult már itt a csapatban, úgy érzem, jó irányba halad. Nagyom örülünk, hogy végre egy megbízható, elkötelezett énekesnőnk lett. Az, hogy Pesten jár egyetemre, lehetővé tette azt, hogy megfelelő énektanárhoz is tud járni hangképzésre, ami szerintem már érződik is rajta. Kitaláltunk, összeraktunk egy akusztikus műsort is, ami februártól lesz látható-hallható, egy hegedűművész és egy fuvolás csatlakozik a zenekarhoz, így csinálunk majd egy tízállomásos klubturnét. Már stúdióban is dolgozunk, rövidesen két új dallal jelentkezünk, amit már Vikinek írtunk – újságolta Erdélyi László.


Egyébként több miskolci tagja volt már az Unisexnek.

– Rövid ideig egy énekeslánnyal, Mogyorósi Adriennel is dolgoztunk pár éve, illetve Gajdán Szabolcs nevét feltétlenül meg kell említenem, aki egy tehetséges billentyűs, bár már nincs a zenekarban, de a barátságunk a mai napig tart. Ő hajón zenél mostanában, de most itthon van és február 17-én játszani is fog velünk pár számban a kocsonyás fellépésünkön! A programban csak gyors számok fognak szerepelni, nehogy odafagyjunk a színpadra, egyébként egy best of műsorral érkezünk – tette hozzá Laci.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.