2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld Salgótarján

Műszaki mérnökasszisztens szakot indítanak ősszel

A képzési lehetőség létrejöttének tényét Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere jelentette be még a várossá nyilvánítás 95. évfordulója alkalmából rendezett díszünnepségen mondott beszédében. A beiskolázási napon ismertette az egyetem és a városvezetés a részleteket.

A napot értékelve dr. Gáti József, az egyetem általános rektorhelyettese azt mondta, hogy a leendő hallgatók részéről nagy érdeklődést tapasztaltak.


Több mint 65 leendő potenciális hallgató vett részt a programon. Az a lehetőség is rendelkezésre állt, hogy a hivatalos bemutatót követően közvetlen konzultáció keretében ismerkedjenek meg a képzés programjával az érdeklődők. De nemcsak a programmal, hanem azzal is, hogy milyen az Óbudai Egyetemen a hallgatói élet. Kuti János, a Hallgatói Szolgáltatói Iroda igazgatója volt, aki ebben az érdeklődőknek válaszokat tudott adni. Nem tudom, ez jelent-e mérőszámot, de azt mondhatom, hogy 1 óra 25 percen keresztül zajlott ez a pezsgő, folyamatos kérdéseket feltevő és arra válaszokat adó program – mondta el dr. Gáti József.

Az önkormányzatnak is komoly anyagi forrásokat kell biztosítania


A nap végén az Óbudai Egyetem 12 térségi vállalkozással írt alá szerződést. Ezen vállalkozások – köztük többek között a Trigon Elektronika Kft., a Wamsler SE Háztartástechnikai Európai Rt. vagy a Mitsuba Hungary Kft. – lesznek azok, ahol az összesen négy féléves képzés részeként egy félév gyakorlatot töltenek majd a Salgótarjánban tanuló műszaki mérnökasszisztensek.

Az intézmény fenntartásához Salgótarján önkormányzatának is komoly anyagi forrásokat kell biztosítania – tudtuk meg Fekete Zsolt polgármestertől. Emellett az önkormányzat a képzéshez szükséges háttérintézményeket – sportolási lehetőségekhez, könyvtárhoz való hozzáférést, majd a fiatalok elszállásolásához a hátteret – is biztosítja. Fekete Zsolt úgy fogalmazott: mindezektől azt remélik, hogy az a szaktudás, ami a városban marad, busásan visszatéríti majd a városnak a mostani anyagi ráfordításokat.

A képzésindítás részleteit ismertető sajtótájékoztatón írták alá a gyakorlati képzési helyeket biztosító térségi vállalkozások képviselőivel is az erre vonatkozó megállapodásokat

 

Az Óbudai Egyetem hosszú távra tervez városunkban

Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Telephelyének igazgatója elmondta: az egyetem hosszú távra tervez Salgótarjánban. A szenátusi döntés értelmében most 30 fővel indul a képzés, de szó van arról, hogy szélesítik a palettát gazdálkodás-menedzsment irányba is, tehát gazdálkodási képzését is idehozza majd az Óbudai Egyetem. Folytatódtak a tárgyalások a Semmelweis Egyetemmel is, így elképzelhető, hogy az Óbudai Egyetem partnereként a Semmelweis Egyetem is megjelenik majd képzésével , ismertette. Hosszú távon az a cél, hogy éves viszonylatban 100–150 hallgatót tudjunk foglalkoztatni – tette hozzá Székyné dr. Sztrémi Melinda.

Az igazgató kiemelte: most az a legfontosabb, hogy a február 15-i felsőoktatási jelentkezési határidőig minél több érdeklővel megismertessék az új salgótarjáni képzési lehetőséget.

Kapcsolódó Cikkek