EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Belföld Salgótarján

Nálunk van a legkevesebb influenzás

Az egész országban terjed az influenza, de Nógrádban csak kismértékben emelkedett a betegek száma.

a grafikán rajta van a forrás!

Országos kitekintésben január végén másfélszer annyi beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok, mint a megelőző héten. Az elmúlt 10 évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.


Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentéséből kiderül: Nógrád megyében volt a legkevesebb beteg, 100 ezer lakosra 450 orvoshoz fordult jutott. Ez az arány egy hét alatt alig, mindössze 20 fővel emelkedett. A nógrádi betegek aránya kevesebb mint a fele az országos átlagnak, lakosságarányosan pedig csak negyedannyi beteg van megyénkben, mint a fertőzéssel leginkább érintett Győr-Moson-Sopronban.

Bár lakosságarányosan Nógrádban van a legkevesebb beteg, az influenzások száma már megyénkben is jóval a járványküszöb feletti. Emiatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban már január közepén elrendelték a látogatási tilalmat, ami a kórház teljes területére érvényes. A pásztói Margit Kórházban január utolsó napján rendelték el a látogatási tilalmat a kórház fekvőbetegosztályain. A látogatási tilalom a salgótarjáni és pásztói kórházakban is visszavonásig érvényes, lapzártánk idején még érvényben volt.

Illusztráció! Pixabay

Kapcsolódó Cikkek