EUR: 329,64 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Külföld

Napokon belül elhagyhatja a kórházat a lengyel miniszterelnök

Napokon belül elhagyhatja a kórházat a pénteken autóbalesetben megsérült Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.

A varsói katonai kórházban ápolt Beata Szydlo minderről a lengyel közszolgálati televízió vasárnap esti híradójában elhangzott élő telefoninterjúban beszélt.


“Ha rajtam múlna, már ma elhagyhatnám a kórházat” – jelentette ki, hozzáfűzve: hazaengedéséről majd az orvosok döntenek néhány napon belül.

A lengyel kormányfő elmondta: jól érzi magát, a baleset “szerencsére nem vészes sérülésekkel végződött”, a legkellemetlenebb panaszokat éppen a jól működő biztonsági öv okozta. “Komolyabb sérüléseket sajnos a kormányőrség tisztje szenvedett” – tette hozzá, utalva a vele egy kocsiban utazó őrre, aki műtéten esett át és hosszabb kórházi kezelésre szorul.

Beata Szydlo megköszönte az orvosok munkáját, valamint a sok, külföldről is érkező támogató üzenetet. Elmondta: vasárnap Angela Merkel német kancellárral beszélt telefonon, levelet írt neki Theresa May brit kormányfő.

Az 53 éves Beata Szydlo péntek este szenvedett autóbalesetet, amikor Oswiecimhez közeli lakhelyére tartott. A kormányfőt szállító autó sofőrje egy személyautó előzése közben irányváltásra kényszerült, és járműve egy útszéli fának ütközött.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Nem jár rosszul a Brexittel Nagy-Britannia

  Boris Johnson elsöprő győzelme után szinte biztosra vehető, hogy a britek kilépnek az Európai Unióból (EU). A Brexitnek köszönhetően sok területen visszakaphatja az önállóságát Nagy-Britannia, a 2016-os népszavazást megelőző, gazdasági összeomlást vizionáló várakozások pedig várhatóan nem igazolódnak be – írta a XXI.

 • Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Sok kérdésben szövetséges Magyarország és Horvátország

  Magyarország és Horvátország sok stratégiai kérdésben szövetséges, sok fontos kihívást szinte azonosan ítél meg, jelentős kérdésekben egymásra vannak utalva és gazdasági együttműködésük is szoros – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

 • Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  Íme Soros szervezeteinek legújabb akciója

  A napokban hívta fel egy amerikai internetes oldalon a magyar felmenőkkel rendelkező Ernest Istook újságíró arra a figyelmet, hogy Magyarországgal szemben a deep state, tehát a hálózati jelleggel működő duális háttérhatalom aktivizálódott az elmúlt időszakban. Ennek kapcsán a szerző felhívja arra a figyelmet, hogy Soros György hálózata egy politikai nyomásgyakorló csoportot hívott életre 2018 tavaszán Transatlantic Democracy Working Group (TDWG) néven, amely egyfajta munkacsoportként működik, és az Egyesült Államok volt kormánytisztviselői, nemzetbiztonsági és más illusztrisnak tekintett szakértők alkotják – írja a Századvég Alapítvány a közleményében.