EUR: 334,42 Ft
CHF: 311,32 Ft
2020. január 20., hétfő
Fábián, Sebestyén

Belföld Sopron

Nem kell „lepasszolni” a babát

Sopronban is hódít a Kanga Training, amelyet szülők és babák egyaránt élveznek. Ismerkedjenek meg egy új sportolási formával!

– A Kanga Training 2008 óta létezik, most már számos helyen a világban és körülbelül hetven helyszínen Magyarországon. Sopronban tavaly júniusban tartottuk az első nyílt hordozós tornát. Azóta elérhető a PreKanga várandós torna és hamarosan RTM hasizom-regenerálás is lesz – kezdte Tóth Mónika. – A Kanga Training egy szülés utáni regeneráló torna. A női test a várandósság alatt és a szülést követően rengeteg változáson megy keresztül. Ezt szem előtt tartva erősítjük a meggyengült izmokat, a has-, hát- és gátizmot, és szerezzük vissza hétről hétre a kezdeti állóképességünket – mesélte a kanga-trainer.


Sok jótékony hatása van az edzéseknek Fotó: Kanga Training Sopron

Sok jótékony hatása van az edzéseknek
Fotó: Kanga Training Sopron

A babák a koruknak megfelelő hordozóeszközökbe kerülnek a torna ideje alatt, ahol kivétel nélkül jót szundikálhatnak, amíg az anyuka formálódik. – Azért jó, mert nem kell a babát „lepasszolni”, velünk együtt lehet végig, így lehetőség van más anyákkal találkozni, beszélgetni. A mozgás  endorfint, azaz boldogsághormont termel, így jó hatással van a szülés utáni depresszió leküzdésére is – magyarázta Mónika.
Az edzés általában  több részből áll. Egy kis bemelegítés után a has- és törzsizmok regenerálása, erősítése kap szerepet. Ennek hossza változó, a babák türelmén múlik, front esetén csak egészen rövid ideig tart. Ezután kerülnek a bébik a hordozóeszközökbe, koruknak megfelelően előre vagy hátra. A torna hátralevő részében az izom állóképességének fejlesztése történik állva. – Kisebb táncos részek mellett formáljuk a kritikus területeket is, ilyen a has, a comb vagy a popsi. Az edzés során a gátizomtorna ugyancsak fontos szerepet kap – mesélte a tréner.

Kanga Training-időpontok
A tréningeket Sopronban hétfőn és pénteken 10 órai kezdettel tartják. Ezeken bárki részt vehet, akinél a hathetes kontrollon mindent rendben találtak. Császármetszés esetén érdemes 10-12 hetet várni.

Gyakran szundítanak a babák az edzések alatt Fotó: Kanga Training Sopron

Gyakran szundítanak a babák az edzések alatt
Fotó: Kanga Training Sopron

Kapcsolódó Cikkek