2019. december 06., péntek
Miklós

Belföld Hódmezővásárhely

Nemzetközi sörháború

A vásárhelyiek ne vásároljanak, a vállalkozók ne áruljanak Heineken termékeket, mert Romániában betiltották az Igazi Csíki Sör gyártását és forgalmazását – hívta fel a figyelmet a település önkormányzata.

Az előállítót a Heineken Románia perelte be, mert úgy vélte, hogy a Csíki Sör eltulajdonította a szellemi tulajdonát.
Bálint Gabriella vásárhelyi önkormányzati képviselő a város február 3-i közgyűlésén indítványt tett: a helyiek ne vásároljanak és a vállalkozók ne árusítsanak Heineken termékeket. – A magyar–székely sörgyártót álságos és igazságtalan bírósági ítélettel sújtották. Ez már a sokadik alkalom, amikor a határon túli magyarok nem kapták meg az esélyegyenlőséget – jelentette ki.


A testület és Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter támogatta a kezdeményezést. A következő határozati javaslat született:
1. Romániában a Marosvásárhelyi Táblabíróság betiltotta az Igazi Csíki Sör gyártását az eljárást kezdeményező Heineken cégcsoport kérésére, a versenytárs kizárása, ellehetetlenítése érdekében.
2. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a város polgárait, hogy ne vásároljanak Heineken termékeket.
3. Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése felhívja a városban szeszesital-kereskedelemmel, -árusítással foglalkozókat, vendéglátóipari tevékenységet folytatókat, hogy a Heineken cégcsoport termékeit ne árusítsák.

Bálint Gabriella és Benkő Zsolt önkormányzati képviselők a február 3-i sajtótájékoztatón.

– Ki kell állnunk és meg kell mutatnunk a szolidaritásunkat – mondta Bálint Gabriella. Úgy fogalmazott, válaszolni kell a Heinekennek, és reméli, hogy a lakosság az ügy mellé áll.

Szerző: Lokál

Fotó: P7

Kapcsolódó Cikkek