EUR: 330,54 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Belföld Salgótarján

Nógrád megye biztonságos

Papp Károly országos rendőrfőkapitány február elején tartott évértékelőjében elmondta: a legkevesebb bűncselekményt Nógrád, Vas és Tolna megyében követték el tavaly.

Az államhatár magas szintű védelme és biztosítása mellett az elmúlt évben sikerült teljesíteni azt az alapvető célkitűzést, hogy a rendőrség garantálja Magyarország megfelelő közbiztonságát – mondta Papp Károly országos rendőrfőkapitány évértékelőjében. Papp Károly szerint a rendőrség számára a legnagyobb kihívást tavaly az illegális migrációval és a terrorfenyegetettséggel kapcsolatos feladatok jelentették.


Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány MTI Fotó: Bruzák Noémi

A főkapitány többek között elmondta: a bűncselekmények 22,6 százalékát a fővárosban, 16,3 százalékát Pest megyében, 9,5 százalékát Zala megyében, a legkevesebb bűncselekményt Nógrád, Vas és Tolna megyében követték el tavaly. Az átlagosnál magasabb a 100 ezer lakosra jutó bűncselekmények száma Zala, Pest és Csongrád megyében, valamint a fővárosban, alacsonyabb Vas, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Nógrád és Veszprém megyében.

Kapcsolódó Cikkek