EUR: 333,66 Ft
CHF: 305,45 Ft
2019. szeptember 20., péntek
Friderika

Belföld

Ő gyilkolhatta meg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető testvérét – Fotó!

Őrizetbe vettek egy vietnami útlevéllel rendelkező nőt a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren szerdán Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolása miatt – közölte a malajziai rendőrség.

Az úti okmányokban Doan Thi Huong néven szereplő nő 1988. május 31-én született. A gyanúsítottat a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították, és egyedül volt őrizetbe vétele pillanatában – tette hozzá a rendőrség.


A Makaóba készülő 45 éves Kim Dzsong Namot hétfő reggel 9 körül mérgezte meg két nő a Kuala Lumpur-i nemzetközi repülőtéren. A tettesek taxival menekültek el a helyszínről.

Egyes források arról írnak, hogy mérgezett tűkkel támadták meg a férfit, míg mások szerint folyadékot öntöttek az arcára.

A személyzet azonnal a repülőtéri klinikára küldte Kim Dzsong Namot, akit ekkor már fejfájás gyötört, és ájulás kerülgetett. Kim keringése összeomlott miközben a közeli kórházba vitték, és már nem tudták megmenteni az életét.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy Kim Dzsong Nam politikai gyilkosság áldozata lett. A férfi a dél-koreai hírszerzés szerint 2012-ben egy sikertelen gyilkosságkísérlet után levélben könyörgött mostohafivérének, hogy kímélje meg őt és családját.

Kim Dzsong Nam /Fotó: Youtube

Kim Dzsong Nam Észak-Korea néhai kommunista diktátora, Kim Dzsong Il elsőszülött fia volt. A dél-koreai Yonhap hírügynökség tudósítása szerint házasságon kívül született: anyja színésznő volt, aki Moszkvában halt meg. A férfi az elmúlt években önkéntes száműzetésben élt, idejének nagy részét Kínában és Délkelet-Ázsiában töltötte. Észak-Koreában nem volt semmilyen hivatalos tisztsége.

A totális állami ellenőrzés alatt álló észak-koreai sajtó hallgatott Kim Dzsong Un mostohafivérének haláláról.

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.