EUR: 328,83 Ft
CHF: 299,29 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld Székesfehérvár

Ők a jövő művészei

Kiállítás nyílt január végén Tóparti tárlat címmel a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulóinak munkáiból. A tárlaton a grafikus, a keramikus és a textilműves diákok mutathatták be tudásukat.

toparti

Az immár hagyományos kiállítás anyagát a művészeti tagozatra járó diákok munkáiból válogatják Fotó: fehervar.hu

 

Az immár hagyományos kiállítás anyagát a művészeti tagozatra járó diákok munkáiból válogatják. Az idei kiállítást Végvári Beatrix grafikus vezetésével hozták tető alá. Az iskola művészeti tagozatának vezetője megnyitójában kiemelte: a most kiállított alkotások azt is bizonyítják, hogy „a diákok tudnak értelmet, jelentést adni annak, amit látnak, és képesek a technikát és a kifejezésmódot megfelelő módon alkalmazni”.


– Évről évre fantasztikus alkotások készülnek ebben az intézményben. Az a munka, amit a művésztanárok a fiatalokkal minden évben elvégeznek, nyomon követhető, évente láthatjuk, hogy a fiatalok milyen fejlődésen mentek keresztül – fogalmazott Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Elhangzott:  az iskola művészeti képzésének 25 éves múltja sok fiatalt erősített meg abban, hogy élethivatásának válassza a képzőművészetet, a kommunikatív tervezést vagy a tárgy- és dizájntervezést.

A kiállításon Falvay Miklós médiadizájner adott tanácsokat a diákoknak.

Kapcsolódó Cikkek