2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld IX.kerület

Olcsóbban lehet bérelni lakást, mint szeptemberben

Bár szeptemberben emelkedtek, januárban csökkentek a ferencvárosi albérletárak. Hegyi Zsolt ingatlanszakértő szerint ez nem meglepő, hiszen jelenleg több a kiadó lakás, mint az albérletet keresők száma.

Couple carrying moving boxes into new home

A fiatalok nagyon szeretnek a IX. kerületben lakást bérelni

Minden augusztusban, szeptemberben megemelkednek az albérletárak a kerületben, hiszen a főiskolások, egyetemisták közkedvelt területe a Ferencváros.
– Ez annak is köszönhető, hogy rengeteg nagy méretű, 3-4-5 szobás lakás is található itt, ezeket pedig a suliba járó fiatalok szívesen veszik ki közösen – mondta lapunknak Hegyi Zsolt. – Emellett nagyon sok kisebb garzonlakás is van, melyeket szintén előszeretettel bérelnek a fiatalok.
Hegyi Zsolt elmondta, a szeptemberi árakhoz képest 10, de van, ahol 20 százalékos csökkenés tapasztalható.
– Most egy garzonlakást akár már havi 60 ezer forintért is lehet találni, persze ez attól is függ, hol. Még mindig van olyan utca a kerületben, amelyet én nem ajánlok az albérletet kereső fiataloknak, főleg lányoknak, sőt, vannak olyan házak is, amelyekbe nem engedném be a lányomat. Ez nem azt jelenti persze, hogy ne lenne biztonságos a kerület, annak nagy része be is van kamerázva.
Az ingatlanszakértő hozzátette, a nagyobb, 3-4-5 szobás lakások 150 ezer forint havi bérleti díjtól indulnak, de ha azt szétosztják a fiatalok, még mindig olcsóbban jönnek ki, mint ha egyedül bérelnének lakást. Igaz, ezek a lakások nincsenek szuperül berendezve, de ez sem szokott problémát okozni.
– Az együtt élés közösségformáló hatásáról és a bulizási lehetőségekről pedig már ne is beszéljünk – tette hozzá viccesen Hegyi Zsolt, aki elmondta, a Ferencváros rekreációs területén épült új házakban azért drágábbak a lakások, igaz, ide nem is az egyetemisták költöznek.
– Mindent egybevetve, felkapott a kerület, már ami az albérleteket illeti, hiszen nagyon közel a belváros, minden könnyen elérhető és rengeteg az új fejlesztés.


Kapcsolódó Cikkek