EUR: 328,85 Ft
CHF: 299,31 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Orbán: fellázadtak, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség “szájzár alá vett”.

A kormányfő pénteken tizenkilencedik alkalommal rendezett évértékelő beszédét – Budapesten, a Várkert Bazárban – azzal kezdte, hogy 2016 a legkevésbé sem volt unalmas, a történelem – mint fogalmazott – “fittyet hányt a jóslatokra”, mert bár mindenki azt hitte, hogy a globális és liberális világrend megváltoztathatatlan, a történelem “vett egy éles kanyart”, és “kilépett a kijelölt mederből”.


Orbán Viktor a Brexitet, az amerikai elnökválasztást, az olasz kormány “kipenderítését” és a magyar kvótanépszavazást is arra példaként említette, hogy az emberek sok helyütt megelégelték a “gőgöt és a felsőbbrendűséget”, az utópiák erőltetését.

A miniszterelnök azt mondta, 2016-ban éles kontúrral rajzolódtak ki “a hadállások”, a nemzetek fellázadtak a globalisták ellen, a középosztály fellázadt a vezetők ellen. Ez az EU-ban azt jelenti, hogy a szuverén országok állnak szemben az unionistákkal és a választók állnak szemben a brüsszeli bürokratákkal.


A kormányfő értékelése szerint az elégedetlenség azért fordult lázadásba, mert Európa nyugati felén és a tengerentúlon “beköszöntött a nyitott társadalmak korszaka” és megszületett politikai gondolatrendőrsége, a politikai korrektség.

A magyarok már túl vannak a lázadáson, “sőt talán elsőként lázadtunk fel, 2010-ben” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta: Magyarország hét év alatt felépítette saját politikai-gazdasági rendszerét, amely “a mi testünkre szabott, a mi ízlésünk szerint való”.

Magyarország “lázadására” példaként említette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) “hazaküldését”, a multinacionális vállalatok megadóztatását és a rezsicsökkentést.

Orbán Viktor külön kiemelte: bár az Egyesült Államok korábbi kormánya, Brüsszel és “ráadásul Berlin is” kihirdette, hogy nem szabad megállítani a migránsokat, a magyar kormány azonban ellenállt, kerítést épített, megállította őket, megvédve ezzel Magyarországot és “mellékesen Európát is”.

“Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni”, azokat “akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni” – fogalmazott.

A miniszterelnök szerint a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik, Magyarországon “a holnap nem vet árnyékot a mára”.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: “a holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni és anyagilag is össze fogják szedni magukat”.

Hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj és minden évben mindenki előre léphet.

Öt nagy “támadás” kivédését tartja az idei év feladatának Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint ehhez új nemzeti politikára lesz szükség.

Az öt “támadás” közé sorolta, hogy Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést.
Napirenden marad a migráció ügye is – folytatta -, a kérdés az lesz, hogy őrizetbe vegyék-e a migránsokat, amíg jogerős döntés nem születik róluk.

Orbán Viktor szerint meg kell majd küzdeni a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával, az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérletekkel is.

A negyedik és az ötödik “támadás” szerinte az adópolitika és a munkahelyteremtő támogatások nemzeti hatáskörben tartását éri majd.

A kormányfő szerint Magyarországnak végre sikerült átlépnie az önsajnálat kultúrájából a cselekvés kultúrájába. A magyarok épp eleget szenvedtek a bizonytalan, tehetetlen, böszme vezetőktől, azoktól, akik mind azt magyarázták el, mit miért nem lehet. Az önsajnálat nagy istencsapása volt az országon, az volt a szocialista kormányzás kultúrája – magyarázta.

A miniszterelnök véleménye szerint a jó kormányzás úgy viszi el a célhoz az embereket, hogy amikor a nép eléri célját, azt gondolja, nem is volt szükség a vezetőkre. Legyen 2017 olyan év – folytatta – , amelynek végén azt érezzük, ment ez, mint a karikacsapás – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek