2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld Békéscsaba

Őrület készül a Jókai Színházban

Máris új előadás bemutatójára készül a Békéscsabai Jókai Színház. Az Egy őrült naplója című monodrámát vagy egyszemélyes darabot Köllő Miklós rendezésében várhatóan május végén láthatja a közönség.

A 2016–2017-es évadban lesz az 50 éves jubileuma annak a színháztörténeti jelentőségű bemutatónak, Darvas Ivánnal a főszerepben, amelyre a Pesti Színházban került sor. De nem csupán az évforduló indokolja az új bemutatót – emelte ki a február harmadikai olvasópróbán Seregi Zoltán, a színház igazgatója. Gogol művészete a színpadon igazi ünnep, tehát ez az előadás is igazi színházi csemegének ígérkezik.


Seregi Zoltán színház igazgató
Forrás: Magyar Teátrum Online

 

Köllő Miklós lapunknak elárulta, hogy bár a Darvas Iván-féle darab valóban legendás, sajnos eljárt már felette az idő, ezért a mostani színházi eszközökkel a ma embere számára újra érthetővé, szórakoztatóvá kell tenni. A rendező arról is mesélt, hogy nagyon szívesen dolgozik Békéscsabán, mert nagyszerű a színház, és az évek során egy olyan alkotói közösség jött létre, amelyet már csak kevés helyen lehet megtalálni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.