2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Összeesküdtek Gyurcsány ellen a baloldalon

Gyurcsány Ferenc úgy gondolja, hogy az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és Lengyel László közgazdász, politológus a volt miniszterelnök mögött szervezkedik. Állítása szerint mindenki összeesküdött ellene.

A Magyar Idők úgy tudja, hogy nem alaptalan Gyurcsány kijelentése, ugyanis korábban tényleg kísérletet tettek arra, hogy a párton belül meggyengítsék a DK elnökét. Az akcióban Niedermüller Péter segítségét kérték, ám ő beszámolt mindenről a pártvezetésnek.


Az elmúlt hónapokban egyáltalán nem haladtak túl jól a baloldali ellenzéki pártok összeborulását irányzó tárgyalások, ami mára szinte már a lehetetlennel vált egyelővé. Gyurcsány Ferenc évértékelőjén durva, személyeskedő hangnemben ostorozta Orbán Viktort. Bűnözőnek és beteg embernek nevezve a miniszterelnököt, de baloldali kollégáit sem kímélte.

Kijelentette, hogy az MSZP, a Párbeszéd, az Együtt, valamint Botka László és egy önjelölt “királycsináló” a DK háta mögött szervezkedik. Később kiderült, hogy a „királycsináló” jelző alatt Lengyel László közgazdász és politológusra gondolt, ám ez ekkor még nem volt tisztázott. Gyurcsány továbbá azt hangoztatta évértékelőjén, hogy pártja távol van a cselszövéstől és az intrikától.


A Gyurcsány által emlegetett „királycsináló” személyét vasárnap, a DK szóvivője, Gréczy Zsolt Facebook-oldalán elárulta: „Rengetegen hívtak fel telefonon, írtak üzeneteket, hogy ki az a közíró, akiről Gyurcsány Ferenc beszélt az évértékelőjén. Akkor én most elárulom, ki ez: Lengyel Lászlóról van szó…”

Ismert, Lengyel László közgazdász, politológus, a Pénzügykutató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a balliberális értelmiség egykori vezető, emblematikus alakja volt, noha gazdasági, politikai prognózisai rendre tévesnek bizonyultak – írja a Magyar Idők.

Kapcsolódó Cikkek