2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Tatabánya

Összefogás a rockerekkel

Johannáért fogtak össze a vízilabdázók és a rockerek. Január 28-án csapott össze az EBP-Tatabánya és a BVSC Zugló csapata az OB I-es bajnokság soros fordulójában. Erre a mérkőzésre nemcsak azok jöttek el, akik a sportág szerelmeseinek vallják magukat, hanem azok is, akik célul tűzték ki, hogy segítsenek egy rászoruló kislánynak és családjának.

Támogatói jegy vásárlásával segíthettek a résztvevők a nemrégiben szerencsétlenül járt Johanna édesapjának. A Tunderground Group volt az akció ötletgazdája. A rockereknek ez már a harmadik megmozdulásuk volt Johanna érdekében.


11_12_adomany_tunderground_01
Sokat ismerik a történetet: Johannát édesanyja dobta ki az ablakon három évvel ezelőtt, ami után a kislány folyamatos orvosi ellátásra szorul. A gyógyulásához, rehabilitációjához igyekeznek hozzájárulni az aranyszívű rockerek. Tavaly áprilisban egy jótékonysági tornával tisztasági szereket gyűjtöttek, majd jött az Aputest naptár, amelynek kiadásával és „piacra dobásával” szintén Járdi Sándor és Johanna életét tehetik könnyebbé. Esztergályos Zsolt, a TUnderground Club vezetője azt mondta, számukra mindig is fontos volt az adományozás, már a kezdetek óta. Sándor és Johanna pedig közel áll a szívükhöz. Zsolt meg is látogatta őket decemberben.

11_12_adomany_tunderground_03
Most az, aki a meccsen támogatói jegyet vett, vagy a helyszínen Aputest naptárt vásárolt, szintén hozzájárult ehhez a nemes célhoz. Az ötszáz forintos támogató jegyből maguk a tatabányai vízilabdázók is vásároltak, így végül majdnem 200 ezer forintot tudott átadni a klubalapító Esztergályos Zsolt fia, az ifjúsági olimpiai és kadetvilágbajnok vívó, Esztergályos Patrik.


A klubtagokkal régóta barátságot ápoló Varga Vilmos egy telefont és egy motorcsónakos utazást ajánlott fel.

– A mai napon egy nemes ügy érdekében mozdulunk meg, és úgy gondoltam, legyen a torta még ízletesebb, ezért felajánlom a felújított és szervizelt, dobozos iPhone 4-es telefonomat, valamint a dokkolóját erre az alkalomra. Aki megvásárolja a helyszínen, nyer mellé egy nyári egynapos motorcsónakos dunai horgászatot is! A telefon üvegcseréjét és szervizelését a tatabányai Smilephone intézte, ők ezzel a gesztussal segítették Johanna gyógyulását. Köszönet érte Kőhalmi Kálmánnak és csapatának! – írta közösségi oldalán Varga Vilmos. A telefon gazdára talált.

A vízilabdameccset 12-11-re a BVSC nyerte. De talán ma nem is ez volt a legfontosabb…

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.