2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb XIII.kerület

Parkok és ovi újul meg az idén

Több százmillió forintért három közparkot fejleszt idén az önkormányzat úgy, hogy a parkokban található zöldfelületek kimagasló minőségűek legyenek. Emellett még az idén megújul a Esküvő közi Mese Tagóvoda és a Tüzér utcai Prevenciós Központ.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Tahi utcai lakótelep nyugati tömbje és a mellette lévő közpark és közterület fejlesztésére 220 millió forint áll rendelkezésre. A Máglya köz menti parkterületen például talajvízkút és öntözőhálózat létesül, valamint megújul a területen lévő játszótér. Felújítják a közvilágítást, parki bútorokat és burkolatokat, a lakóközösséggel egyeztetett helyszínen pedig fitneszparkot építenek.


13ker_felujitas_ovi

A Mese tagóvoda kívül-belül megújul (Fotó:budapest13.hu)

A Szent László utcában található udvarok  fejlesztésére 80 milliót költenek. Ennek köszönhetően a Rokolya és a Futár utcák között négy, lakótömbök által körülölelt zöldterületen új játszótér és pihenőpark létesül, és a világítással nem megfelelően ellátott helyszíneken a közvilágítást is fejlesztik.
A Futár parkban 80 millió forintért fejlesztik a zöldterületet. A játszótér 2014-es felújítása után most a pihenőparki részeket korszerűsítik. A zöldfelületek mellett nagy hangsúlyt fektetnek az öntözőrendszer kiépítésére, a virágágyak kialakítására, de a közpark burkolatai és berendezései is megújulnak, bővülnek, illetve fejlesztik a közvilágítást. Itt alakítják ki a Rákos-patak menti ökológiai tanösvény első állomását, amely kapcsolódik a patak menti felújításokhoz.

Még az idén felújítják az Esküvő közi Mese Tagóvodát és a Tüzér utcai Prevenciós Központot. Az óvodánál fontos szempont volt, hogy az átalakítással az épület minél nagyobb része alkalmas legyen az akadálymentes használatra, így annak teljes belső elrendezése átalakul, a földszinti csoportszobák például közvetlen kert-, illetve teraszkapcsolatúak lesznek. Nem mellesleg a játszókert 400 négyzetméterrel bővül. Az intézmény energetikai korszerűsítése során korszerű anyagok felhasználásával, új szerelvényekkel és berendezésekkel megújul az épület teljes gépészeti és elektromos rendszere.


A Prevenciós Központ felújítása során az energiahatékonyság érdekében a homlokzati hőszigetelő rendszert és a hőhidas függönyfalakat cserélik ki, míg a tornatermi rész az összekötő folyosón át lesz megközelíthető, amelynek tetőszigetelését ugyancsak felújítják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.