EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Pécs

Paróka helyett hennát kapnak

Egy 23 éves kopasz lány kérte az első hennafestést, utána viszont egy egész országot mozgatott meg a különleges szépítkezés.

Most Pécsre jön a Remény és Szépség Napja, amelyet kifejezetten daganatos betegségben szenvedő hölgyeknek ajánlanak. Katalógusokból választhatnak hennakoronát azok, akik kemoterápia során elvesztették a hajukat. Ezzel a rákban szenvedő és túlélő hölgyek olyan érzelmi megerősítést kapnak, amely segíti őket túllendülni a nehéz időszakon.

– Ez nagyon felszabadító érzés lehet, mert sokan egy ilyen minta hatására vállalják fel a nyilvánosság előtt is kopaszságukat. Kimennek az utcára kendő vagy paróka nélkül. Szerintem ez a helyzetük felvállalásához is egy fontos lépés – mondta Soós Krisztina, a program szervezője.

Pécsett február 9-én délután 16 órától a Római Szalonban, a Jókai u. 11. alatt tartanak hennafestést.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.