2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb III.kerület

Perc Coffee, a családias vendégbarát kávézónk

Szerencsére egy percre sincs a szerkesztőségtől a Perc utcában a Perc Coffee, ahol a kávézás nemcsak felfrissít, de igazi élményt, kulináris kalandot jelent. Mi tagadás, jól jön ez a hosszú munkanapokon! Hát még akkor, ha egy házi almással megtoldjuk  a kapucsínónkat, de akár mennyei paleo brownie-t is ehetünk laktózmentes vagy növényi tejjel kevert kávécsodával.

A Perc Coffeét tavaly a nyolc legjobb budapesti kávézó közé választotta be egy magazin. Mi ott jártunkkor Harsányi Levente műsorvezetővel futottunk össze, akit egy barátja vitt el, hogy megmutassa neki a családias hangulatú kávézót, ahol maga a tulaj a barista.


– A szakma szeretete mellett ez azért is nagyon fontos nekem, mert így megismerhetem a vendégeket. Szeretek face to face lenni a fogyasztókkal. A leglényegesebb a kommunikáció a vendégekkel, ettől lesz személyes és családias a hangulat – mesélte Tószegi László. A tulajdonos-barista azt is elárulta, számára az a legnagyobb öröm, ha a vendég hálás, mert megjegyezte, hogy kevesebb vagy több kávéval, tejjel szereti-e a lattéját vagy éppen a kedvenc mintáját rajzolta a hab tetejére.

– A visszajáró vendégek nagy részét név szerint ismerem. Standard kávéink vannak, száz százalék mosott arabica, brazil Oberon, de én figyelek a vendég egyedi szokásaira. Nekem kifejezetten segítség, ha elmondják, hogy „én így szeretem a kapucsínót”. Örömet okoz, ha látom, hogy teljesült a kívánságuk. A szendvicsek és a sütik kiválasztásánál is az a fő szempont, hogy mire van igény azon kívül, hogy mindenben minőséget adjunk elérhető áron – ismertette vendéglátói hitvallását a tulajdonos-barista.


Tószegi Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a kávéfogyasztás mai új hullámos irányzatával szemben a Perc az old scool műfajt képviseli. Helyet foglaltunk hát a raklapokból összeállított kanapén, és teszteltünk néhány kávét. Egyik jobb volt, mint a másik.

– Nálunk a klasszikus, édeskésebb íz a nyerő, és természetesen a kávé mellé jár a víz is. Aki pedig éppen nem teázna, az egy fél falnyi Dilmahból válogathat. A cél az, hogy a vendég nálunk azt kapja, amit akar. Ennek érdekében igyekszünk folyamatosan fenntartani az emberek érdeklődését, picit mindig változtatni, frissülni. Szeretném, ha ez a hely igazán családias és otthonos lenne. Titkos vágyam, hogy a most másfél éves kisfiam egyszer majd átvegye a családi vállalkozást, hogy a szakma szeretete apáról fiúra szálljon…

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.