Szerencsére egy percre sincs a szerkesztőségtől a Perc utcában a Perc Coffee, ahol a kávézás nemcsak felfrissít, de igazi élményt, kulináris kalandot jelent. Mi tagadás, jól jön ez a hosszú munkanapokon! Hát még akkor, ha egy házi almással megtoldjuk a kapucsínónkat, de akár mennyei paleo brownie-t is ehetünk laktózmentes vagy növényi tejjel kevert kávécsodával.
A Perc Coffeét tavaly a nyolc legjobb budapesti kávézó közé választotta be egy magazin. Mi ott jártunkkor Harsányi Levente műsorvezetővel futottunk össze, akit egy barátja vitt el, hogy megmutassa neki a családias hangulatú kávézót, ahol maga a tulaj a barista.
– A szakma szeretete mellett ez azért is nagyon fontos nekem, mert így megismerhetem a vendégeket. Szeretek face to face lenni a fogyasztókkal. A leglényegesebb a kommunikáció a vendégekkel, ettől lesz személyes és családias a hangulat – mesélte Tószegi László. A tulajdonos-barista azt is elárulta, számára az a legnagyobb öröm, ha a vendég hálás, mert megjegyezte, hogy kevesebb vagy több kávéval, tejjel szereti-e a lattéját vagy éppen a kedvenc mintáját rajzolta a hab tetejére.
– A visszajáró vendégek nagy részét név szerint ismerem. Standard kávéink vannak, száz százalék mosott arabica, brazil Oberon, de én figyelek a vendég egyedi szokásaira. Nekem kifejezetten segítség, ha elmondják, hogy „én így szeretem a kapucsínót”. Örömet okoz, ha látom, hogy teljesült a kívánságuk. A szendvicsek és a sütik kiválasztásánál is az a fő szempont, hogy mire van igény azon kívül, hogy mindenben minőséget adjunk elérhető áron – ismertette vendéglátói hitvallását a tulajdonos-barista.
Tószegi Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a kávéfogyasztás mai új hullámos irányzatával szemben a Perc az old scool műfajt képviseli. Helyet foglaltunk hát a raklapokból összeállított kanapén, és teszteltünk néhány kávét. Egyik jobb volt, mint a másik.
– Nálunk a klasszikus, édeskésebb íz a nyerő, és természetesen a kávé mellé jár a víz is. Aki pedig éppen nem teázna, az egy fél falnyi Dilmahból válogathat. A cél az, hogy a vendég nálunk azt kapja, amit akar. Ennek érdekében igyekszünk folyamatosan fenntartani az emberek érdeklődését, picit mindig változtatni, frissülni. Szeretném, ha ez a hely igazán családias és otthonos lenne. Titkos vágyam, hogy a most másfél éves kisfiam egyszer majd átvegye a családi vállalkozást, hogy a szakma szeretete apáról fiúra szálljon…
- Harsányi Levente is a Percben kávézott ( Fotó: Sáfár Tibor)
- Capuccino á la Perc Coffee (Fotó: Sáfár Tibor)
- A második kávé még jobban ízlik, mint az első – Nehéz ezt abbahagyni! ( Fotó: Sáfár Tibor)
- Perc Coffee zebra sütije (Fotó: Sáfár Tibor)
- Tószegi László tulajdonos a személyes vendéglátásban hisz (Fotó: Sáfár Tibor)
- Muffin minden ízben csúcsminőségben ( Fotó: Sáfár Tibor)
- Házi jellegű almás pite és kókuszpiramis ( Fotó: Sáfár Tibor)
- Maga a tulajdonos a bárista ( Fotó: Sáfár Tibor)