2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Rabok törték a jeget a Tiszán

Rendkívüli jég- és uszadék mentesítést végeztek el a Tiszalöki Országos Büntetésvégrehajtási Intézet  fogvatartottjai csütörtökön, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság Tiszaeszlári  Szivattyútelepén.

Az önkéntes felajánlás alapján az elítéltek a vízügyi  igazgatóság munkatársaival közösen jeget törtek, csáklyákkal megszabadították a szivattyú  beömlőnyílását az uszadékoktól, valamint partra hordták az összegyűjtött hulladékot,  amelynek köszönhetően sikerült biztosítani az átemelő szivattyú zavartalan működését.

Nem ez az első eset, hogy a rabok is besegítenek az árvízi, belvízi védekezésbe. A 2010-es év nagy tavaszi árvíz-védekezésében is feladatokat vállaltak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Zselés szaloncukor az idei sláger

    Zselés szaloncukor az idei sláger

    Nemcsak fogyasztjuk, de karácsonyfa egyik ékes dísze is a színes papírokban csomagolt édesség. A magyar vásárlók 63 százaléka ragaszkodik a zselés szaloncukorhoz és a családok 72 százalékában valaki mindig kieszi az édességet a csomagolásból, majd visszatekerve a fán hagyja.

  • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

    Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.