EUR: 328,09 Ft
CHF: 300,94 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Rengeteg szavazót veszített a Jobbik

Az elmúlt két esztendőben majd a felére zsugorodott a Jobbik szavazótábora.

Szavazóinak közel felét elveszítette a Jobbik az elmúlt szűk két évben. A párt 2015 elején volt a csúcson, akkor a teljes népesség közel 20 százaléka szavazott volna rájuk, míg napjainkra ez 10 százalék közelébe zuhant. Az időközi választásokon sem szerepelt túl jól Vona Gábor álbaloldali fordulattal kísérletező pártja – írja az Origo.


Miközben a Jobbik mögött nagyjából 2015 márciusában1,4-1,6 millió választó, azaz 28 százalékon állt a támogatottsága állt, addig mostanra 16-20 százalékra esett vissza, de a Medián legfrissebb adatai már csak 13 százalékot jósolnak a Jobbiknak.

Az Origo szerint a csökkenés igazából az októberi kvótanépszavazás óta gyorsult föl. A népszavazás után a Jobbik szembement a korábbi álláspontjával, és végül nem szavazta meg azt az alaptörvény-módosítást, amit korábban éppen ők szerettek volna. Minden bizonnyal ez is szerepet játszott a népszerűség csökkenésében.


Az egyértelműen kijelenthető, hogy a párt körüli botrányok miatt is csökken a támogatottságuk.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.