2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Eger

Rohamos tempóban fejlődik a város

Turisztikai konferencia keretében számolt be Habis László polgármester az előző évben elkezdett és a következő 2-3 évben megvalósítandó turisztikai, valamint a belvárosi rehabilitációt érintő fejlesztésekről a Városháza üvegtermében.

A konferencián elhangzott, hogy példátlanul magas, több mint 20 milliárd forintos éves költségvetési főösszeggel rendelkezik idén a város, de számos más milliárdos nagyságrendű GINOP- és TOP-pályázatnak köszönhetően elkezdődik a vár további fejlesztése, kialakul az úszó- és vízilabdaközpont, a meglévők mellett új uszodával, sportszállodával. A Bitskey Aladár Uszodát a közönség számára kulturális tartalmakkal is megtöltik majd, amihez technikai fejlesztések szükségesek. Az uszodák környékén új, 250 férőhelyes parkolóház kiépítése is tervben van, az ehhez szükséges összeg rendelkezésre áll, jelenleg az engedélyeztetési eljárás zajlik.


Habis László, Eger polgármestere a turisztikai konferencián

 

A Dobó utca 30. szám alatt a Dobó István Látogatóközpont kialakítását tervezi a város TOP-forrásból, de további kiállítótereket kap a Ziffer Sándor Galéria és a Gárdonyi-kert, a Gárdonyi-ház is.

A Bazilika felújítása is tervben van MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Az Érsekkert környékén GINOP-forrásból gyógyhelyfejlesztést kezdenek, de további kerékpárutak építése is folyamatban van Eger és Egerszalók között, valamint távlati tervként szerepel egy Ostoros–Dél-Bükk útvonalon megépülő kerékpárút is. Ebben az évben a tavalyihoz képest dupla összeget fordít a város a közterületek, parkok karbantartására és a térfigyelő kamerák hálózatának fejlesztésére.


A polgármester külön kiemelte, hogy az Egri Főegyházmegye részére 14 milliárd forint áll rendelkezésre a bazilika és a ferences templom felújítására, az Érseki Palota funkcióinak kibővítésére. Elhangzott továbbá, hogy az Eszterházy Károly Egyetem is milliárdos fejlesztések előtt áll, ami a tudományos élet felpezsdítését és a borral összefüggő képzések gyarapítását illeti.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.