2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Győr

Saját magukat kapták ajándékba az adyvárosiak

Ahogy arról korábban a Lokál Extra is hírt adott, egy internetes újság szavazást hirdetett, hogy melyik az ország legnépszerűbb lakótelepe. Adyváros toronymagasan nyert, nemrég pedig a győztesnek járó elismerést is átvehette.

A nevezést egy itteni lakos, Molnár Barbara adta be, a versenynek pedig gyorsan híre ment. A városrész egy emberként mozdult meg és szavazott, sokan szerették volna, hogy lakóhelyük nyerjen. Az adyvárosiak szeretnek itt élni, örülnek az újdonságoknak, a fejlesztéseknek, és elismerik a befektetett munkát. Ennek adhattak most hangot, és meg is lett az eredménye: végül 2631 vokssal toronymagasan aranyérmes lett a győri lakótelep.


Adyvárosiak, az ajándékok és az verseny ötletgazdái a nagy találkozáskor
Fotó: HAK

Az online lap munkatársai úgy döntöttek, hogy olyan embernek szeretnék átnyújtani az elismerést, aki egész Adyvárost képviseli, illetve szerették volna, hogy olyan helyre kerüljön ki a trófea, ahol sokan láthatják. Így esett a választás Büki Lajosnéra, aki 40 éve él már a városrészben és nemrég „Adyváros szolgálatáért” elismerést kapott. Helyszínül pedig a Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnáziumot választották, ahol ott is marad az ajándék, amely mindenki számára megtekinthető. A díj igazán találó: egy paneltömb makettja, amelyet saját kezükkel készítettek az ötletgazdák. Személyesen adták át Büki Lajosnénak, ám elmondták: az minden szavazót, minden adyvárosit megilleti, kérik, hogy legyenek rá büszkék. Ráadásul egy meglepetéssel érkeztek: elhozták a telep szülöttjének, Szabó Kristófnak a litográfiáját, amelyet az alkotó ajánlott fel erre az alkalomra. Tényleg érdekelte őket, miért is lehet szeretni Adyvárost, így vendéglátóikkal bejárták a városrészt: voltak a Barátság parkban, a tóparton, és a Kuopió parkot is megnézték.

Séta Adyvárosban: a helyiek mutatták meg, miért is szerethető a városrész
Fotó: HAK

Adyváros önkormányzati képviselője Radnóti Ákos elmondta: nagyon örül az országos díjnak és köszöni annak, aki benevezte a városrészt, és azoknak is, akik szavaztak.


– Adyváros megmutatta: érdemes az első helyezésre. A többi lakótelepnek is lett volna lehetősége nyerni, mégis a miénk lett a befutó és fővárosi telepeket győztünk le. Ez egy remek visszajelzés arról, hogy a Borkai Zsolt polgármesterrel közösen elkezdett munka jó úton halad – fogalmazott Radnóti Ákos, majd hozzátette: ahol gond van, azon is próbálnak javítani, dolgoznak a megoldáson. Ilyen például a parkolás kérdése is, de hamarosan ez a probléma is megoldódik.

Az ország legnépszerűbb lakótelepének járó első díj
Fotó: Marcali Gábor

– Ez az országos nyeremény tovább erősítheti a lokálpatriotizmust, a közösségi életnek is további fellendülést hozhat, hiszen az első helyezés is mutatja: Adyvárosban jó élni! – zárta a képviselő.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.