2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Szekszárd

Segítenek annak, aki áldozattá válik

Az áldozatvédelemről egyeztetett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a járási hivatalok munkatársaival.

Az áldozatsegítéssel kapcsolatos feladatok és hatáskörök 2017. január 1-jétől megváltoztak. A bűncselekmények és egyes szabálysértések áldozatainak ügyeiben áldozatsegítő szolgálatként, illetve jogi segítségnyújtó szolgálatként első fokon a Tolna megyei Kormányhivatal járási hivatalai, másodfokon a Tolna Megyei Kormányhivatal jár el.

A hatáskörök változására tekintettel a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya szakmai megbeszéléseket kezdeményezett a járási hivatalok vezetői és áldozatsegítő munkatársai részvételével annak érdekében, hogy az áldozatsegítésben korábban kialakított közös tevékenység eredményeit megőrizzék. A találkozókon a rendőrség és a járási hivatalok munkatársai biztosították egymást a zavartalan együttműködésről és az ügyfelek érdekeinek hatékony érvényesítéséről.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.