2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Életmód

Segítség, égnek áll a hajam!

Nem csak a nők problémája  Profimedia, Alamy

Sapka és kapucni nélkül nem érdemes útnak indulni, ha odakint röpködnek a mínuszok. De mit tehetünk, ha lekerül a sapka, és a feltöltődött hajszálak úgy meredeznek az ég felé, hogy lehetetlennek tűnik megszelídíteni?

– A súrlódás és a haj nem megfelelő nedvességtartalma együtt felelős a szálló, repdeső, égnek álló hajszálak megjelenéséért – hívta fel a figyelmet Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője. – Néhány egyszerű lépés kitartó és rendszeres alkalmazásával elkerülhetjük, hogy a feltöltődött hajszálaink kellemetlen helyzetbe hozzanak. A megoldás a rendszeres hidratálás, amire a téli időszakban különösen érdemes odafigyelnünk.


A száraz levegő és a fűtés nemcsak a bőrünket szárítja, de a hajunkból is kiszívja a nedvességet, de a különböző hajformázó eszközök – például a hajsütő vas és a hajvasaló – is igénybe veszik a hajat. Nem jó ötlet, ha a sapka okozta elektromos feltöltődést úgy szeretnénk elkerülni, hogy nem viselünk fejfedőt: egyrészt a hőmérséklet-ingadozás nem tesz jót a hajnak, másrészt az extrém hideg önmagában is károsíthatja a hajszálakat, még rosszabb minőségűvé téve azokat.

– Ne feledkezünk meg a balzsam használatáról minden egyes mosást követően, emellett hetente-kéthetente hajpakolással is kényeztessük a hajunkat. A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása hasonlóan fontos, hogy belülről is hidratáltak legyünk – magyarázta a szakember.


Munka közben Lafferton Annamária, Magyarország első elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrásza

Áramtalanító trükkök

  1. A frizura megtartása érdekében lazább fejfedőt válasszunk.
  2. Ha zsírosodik, befülled a hajunk a kalap vagy a sapka viselésétől, érdemes egy pici hintőport belepaskolni az anyagba.
  3. Válasszunk mosható fejfedőt és mossuk megfelelő rendszerességgel – körülbelül háromszor-négyszer egy szezonban, vagy amikor már nem érezzük friss illatúnak.
  4. Azzal is mérsékelhetjük a haj statikus feltöltődését, ha természetes anyagból készült sapkát, kalapot, sálat és kabátot hordunk, fésűt és hajkefét használunk.
  5. SOS megoldásként a táskában tartott kis flakon hajolaj másodpercek alatt rendbe szedi a rakoncátlan tincseket.
  6. Legvégső esetben, ha más nincs kéznél, egy pici arc- vagy kézkrém is bevethető.

Kapcsolódó Cikkek