2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld Szolnok

Sínen van a vasútállomások sorsa

Eddig kilencven önkormányzat csatlakozott a MÁV partnerségi programjához. Jász-Nagykun-Szolnok megyében Jászapáti, Jászdózsa és Zagyvarékas kötött együttműködési megállapodást a MÁV-val.

Tavaly országosan kilencven településsel kötött határozatlan idejű együttműködési megállapodást a MÁV Zrt. A program keretében a helyi önkormányzatok vállalják, hogy részt vesznek a területükön található vasútállomás utasforgalmi területeinek üzemeltetésében, közvetlen környezetének rendben tartásában. A vasúttársaság a tervek szerint idén újabb településekkel léphet partnerségre.


A vasútállomások kiemelt szerepet töltenek be a helyi közösségek életében, a lakók és az utasok számára pedig rendkívül fontos, hogy esztétikus környezetben és kényelmesen várakozhassanak a vonatok indulásáig. A MÁV ezért már több éve bevonja a helyi önkormányzatokat az állomások utasforgalmi területeinek üzemeltetésével összefüggő feladatok elvégzésébe. A vasútállomás a település kapujának számít, így a települések is érdekeltek az állomásépületek, az utasvárók és azok környezete tisztaságának fenntartásában. A szerződés pontosan rögzíti az üzemeltetési tevékenység körébe sorolt teendőket az utasforgalmi területek takarítási feladataitól kezdve a hó- és síkosságmentesítésen át egészen a nyílászárók javításáig vagy a törött ablaküvegek cseréjéig.

Kapcsolódó Cikkek