2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb Tatabánya

Sohasem bírta a boltit

Sült csirkemell burgonyapürével, párolt káposztával – Hoffer Krisztina sokszoros országos bajnok, válogatott hármasugróval beszélgettünk kedvenc ételeiről és természeten a sportról. A TSC Geotech versenyzőjét éppen a felkészülési időszakban csíptük el. Január 28-án kezdte meg a fedett pályás szezont Amszterdamban.

– Egy ilyen megmérettetés előtt mennyire figyelsz oda a táplálkozásra?


– Ilyenkor az a fontos, hogy minél egészségesebben étkezzem, ezért most egy dietetikus tanácsát is kikértem, aki segít a helyes táplálkozást elsajátítani. Nem a szigorú diétában hiszek, hanem a tudatos étkezésben. Az édességeket sajnos most kerülnöm kell, pedig nagyon édesszájú vagyok.

– Mennyire sikerül betartani a diétát?


– Nagyon nehezen megy, nehéz betartani. A kalóriaszámot is lejjebb kellett vinni, most egy nap csak 1600 kalóriát ehetek, ami nem mindig szerencsés, mert egy erősebb edzés alkalmával elégetem. Azonban testzsírszázalékban jó eredményeket értem el, és a testem is formálódott.

– Tartani fogod ezt a diétát a versenyek után is?

– Vannak benne jó dolgok, azokat megtartom, de a kisebb bűnözést azért megengedem majd magamnak. Persze próbálok odafigyelni, mert látom, hogy ennek az étkezési módszernek megvan az eredménye.

– Milyen ételeket kedvelsz?

– Nem vagyok válogatós. Anyu mindig elkényeztetett, kiskoromban sem a bolti bébiételeket ettem, hanem azt, amit ő készített. Talán a gombaleves az, amit nem szeretek annyira, viszont a rántott gombát igen. Szeretek kipróbálni új ízeket is. A párolt káposztát például nagyon szeretem.

– Főzni szoktál?

– Nem vagyok egy konyhatündér. Bár amikor egyedül laktam, kénytelen voltam főzni, de ha lehet, akkor inkább anyukámra bízom. Sütni viszont nagyon szeretek, a muffinom mindig jól sikerül, azt anyukám is mindig irigyli.

Kapcsolódó Cikkek