2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Soros pénze áll a Tanítanék Mozgalom mögött

A Tanítanék Mozgalom mögött az az Alapítvány a Tanszabadságért nevű szervezet áll, amely 2013 és 2015 között forrásai nagy részét, mintegy 4,3 millió forintot nemzetközi támogatásból, a Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundtól kapta – hangzott el a TV2 Tények című műsorában.

Már nem is oktatási, hanem nem titkoltan politikai indíttatású megmozdulást hirdetett szerdára a Tanítanék Mozgalom, ám a kedvezőtlen időjárás miatt ezt vasárnapra halasztották. Szerintük a kormány célja, hogy félreállítsák őket és más civil szervezeteket. Korábban azt állították, senkitől sem kapnak támogatást, így Soros Györgytől sem. Gyakorlatilag ezt mondta most a Tanítanék egyik képviselője is az ATV műsorában.


– Minket nem finanszíroznak külföldről – mondta a műsorban a mozgalom képviselője, Sulyok Blanka, aki amikor Mészáros Antónia műsorvezető rákérdezett, hogy akkor Soros Györgytől soha nem is kaptak pénzeket, kategorikus nemmel válaszolt.

Budapest, 2016. december 19. Résztvevők a Tanítanék mozgalom Több fényt! Gyertyagyújtás és tüntetés az oktatás szabadságáért, gyermekeink és az ország jövőjéért! címmel meghirdetett rendezvényén a budapesti Kossuth téren 2016. december 19-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Résztvevők a Tanítanék mozgalom Több fényt! Gyertyagyújtás és tüntetés az oktatás szabadságáért, gyermekeink és az ország jövőjéért! címmel meghirdetett rendezvényén a budapesti Kossuth téren 2016. december 19-én /Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

A Tények kedd esti adásában ugyanakkor elhangzott, hogy a Tanítanék Mozgalom mögött az Alapítvány a Tanszabadságért nevű szervezet áll. A vasárnapi tüntetést támogató szervezetek között több olyan is akad, amelyik köthető a már említett Soros György-féle Open Society Foundhoz.

Kapcsolódó Cikkek