EUR: 329,99 Ft
CHF: 301,63 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Extra

Húszéves lány csavarta el Stadler fejét

Temetésre készül Stadler József. Elhunyt az édesanyja, a madarasi idősek otthonában ápolt Kriszta néni, aki utolsó mondatával arra kérte: vegye ki onnan és vigye magához.

Stadler JózsefGyászol Stadler József: egy nappal az utolsó beszélgetésük után meghalt édesanyja, a 86 éves Kriszta néni. Madarason, az idősek otthonában ápolták, onnan vitték a szegedi kórházba, ahol pár órával később elhunyt.


– Kisfiam, vigyél el innen, nem szeretek itt lenni – ezt ismételgette az édesanyám. Én pedig megígértem neki, hogy hamarosan magamhoz veszem, csak érjen véget a bírósági procedúra. Egy éve a barátom irodájában lakom, ide nem hozhattam – mondta keserűen a Lokálnak Józsi bácsi, akire két nehéz nap is vár a jövő héten: az utolsó bírósági tárgyalása, ahol – mint ígérte – bebizonyíthatja ártatlanságát, és tisztességesen el kell temetnie az édesanyját.

– Ha felmentenek, új életet kezdhetek – tervezgetett Józsi bácsi. – Az étrendem hetven százaléka gyümölcs, mellette naphosszat magokat rágcsálok. A tökmagnak is köszönhetem, hogy még mindig férfi vagyok, az ágyban sem maradok szégyenben. És hogy kinek kellek így börtönviselten, kisemmizve? Elárulom: egy húszéves hölgyért dobog a szívem, sőt ha túl vagyok a bírósági procedúrán, oltár elé is vezetem. Nem akarok egyedül megöregedni, rossz, ha nincs kihez szólnom.


Józsi bácsi óvatossága érthető. Mint mondja, az eddigi kapcsolataira visszatekintve rájött: ő mindig hűséges volt az asszonyaihoz, a tenyerén hordta őket, mégis mind elhagyta. Három gyermekének édesanyjával már régóta nem beszél. Nem bocsátja meg neki, hogy amikor kilenc évre lecsukták, összeállt az egyik alkalmazottjával.

Stadler József– A zárkában tudtam meg a hírt. Megüzentem a csábítónak: el ne merje hagyni a gyerekeim anyját. Ha már elvitte tőlem azt a rózsát, akkor szagolgassa csak… Azóta is együtt vannak. Amikor szabadultam, összeköltöztem Elvirával. Majdnem hat évig voltunk együtt, bevettem őt az üzleteimbe, de jött az újabb büntetőügyem. Hat évet kaptam, Elvira pedig elmenekült.

Nem éli túl, ha elítélik

Hétfőn ítéletet hirdethet a bíróság abban a perben, amelyben Stadler Józsefet 420 millió forintos költségvetési csalással vádolják. Józsi bácsi állítja, ártatlan az ellene felhozott vádakban, amit dokumentumokkal is bizonyít majd.

– Hogy mi lesz, ha mégis elítélnek és újra börtönbe kerülök? Azt nem élem túl – állítja.

Rendhagyó volt a karácsony

Stadler József szabadulása óta Akasztó közepén, a legjobb barátja első emeleti irodájában lakik. Legidősebb fia, Milán és öccse, Zoltán karácsonyra hazajött az édesapjához, hogy hármasban ünnepeljenek.Stadler József Rendhagyó találkozás volt: három hallgatag férfi ülte körül a hosszú tárgyalóasztalt, amelyen vaskos bírósági jegyzőkönyvek és tucatnyi életmentő gyógyszer szomszédságában állt a feldíszített fenyőfa. Azután megindult a beszélgetés, órákon át mesélték egymásnak az élményeiket. Csak egyvalaki hiányzott a családi körből: a legkisebb gyerek, Marietta, ő másnap délelőtt kopogott be hozzá.

Kapcsolódó Cikkek