EUR: 329,48 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Békéscsaba

Sűrű volt az évkezdés

Tárgyalásokkal, kitüntetésekkel és fejlesztésekkel telt 2017 első hónapja Békéscsabán – árulta el lapunknak Szarvas Péter, a település polgármestere.

A városvezető többször utazott már a fővárosba a Modern Városok Programmal kapcsolatos egyeztetésekre, januárban a különböző fejlesztési tervekről, azok esetleges indulásáról tárgyaltak. A megállapodásban szereplő tervek nagy része jól halad, néhány esetben azonban további előkészítő lépéseket kell tenni a minisztériumokkal. Jól halad az M44-es, megvannak a tervek az új versenyuszoda és a röplabda-akadémia kivitelezésére. Nyitott kérdés még a békéscsabai felsőoktatás jövője és a reptérfejlesztés problémája is.


Fotó: Fekete Róbert - Szarvas Péter polgármester, a Johann Marx, a Dél-Afrikai Köztársaság nagykövetének látogatása alkalmával

Szarvas Péter polgármester

Jótékonykodásra is volt lehetőség januárban, ugyanis sikeresen megrendezték a Városi Jótékonysági Bált, amelynek idei kedvezményezettje az Esély Pedagógiai Központ Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola, valamint a Békéscsabai Mentőalapítvány volt. Sok olyan közösség, civil szervezet van a városban, amely kötelességtudattal, áldozatkészséggel végzi a munkáját, viszont a munkakörülményeik nem ideálisak. A báli bevétellel ezen kíván segíteni a város vezetése.

A magyar kultúra napja is január végére esik, ekkor adták át a Békéscsaba Kultúrájáért elismeréseket. Szarvas Péter szerint ezen a napon a magyar hagyományok ápolása kerül a figyelem középpontjába, ilyenkor azokat köszöntik, akik egy adott időszakban a legkiválóbbak voltak. Idén a Békés Megyei Könyvtár kollektívája és Lonovics László festőművész részesült a kitüntetésben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.