EUR: 318,16 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Életmód

Szorcsik Viktória, a világjáró színésznő

Helló Hollywood!

A világ számos helyszínéről bejelentkezett már a közösségi oldalán Szorcsik Viktória, a világcsavargó színésznő. Vallja: ha rajta múlik, soha nem áll meg, hiszen egész életében mozgásban van, akár egy hátizsákkal is képes elindulni, mert lételeme a jövés-menés.

– Mindig szerettem utazni, új helyeket, impulzusokat, kultúrákat felfedezni, embereket megismerni. Csodálatos dolog, rendkívül színessé teszi az életet, és ez az egyetlen dolog amit soha senki nem vehet el! Az utazás alatt szerzett élmények, emlékek örökre beleégnek az ember szívébe, lelkébe és retinájába – magyarázta a színésznő, aki a tévhitekkel ellentétben nem költ milliókat kalandozásaira.


– Ha az ember egy kicsit több időt fordít a szervezésre és körültekintő, vagyis nem csap le rögtön az első ajánlatokra, akkor nagyon jó utakat, költségkímélő repülőjegyeket lehet találni. Az a fontos, hogy egyben odaérjek a célba. Jó, nyilván kényelmesebb lenne business classon utazni 14 órát, mint turistán, de az árban akár milliós különbségek lehetnek. Imádom a hátizsákos utakat, a felfedezést, a kihívásokat, de a luxusutazást sem vetem meg. Mondjuk az életvitelem miatt rengeteg külföldön élő ismerősöm van, akik szívesen látnak, ha arra járok, és ez nyilván sok mindent megkönnyít. Az elmúlt években sokszor jártam Thaiföldön és Egyiptomban, illetve meghatározó élmény volt Svédországban a U2-koncert. Voltam Kambodzsában, Ausztráliában, Amerikában Miamiban, és a csodálatos Kaliforniát is bejártam januárban. Tavaly megnéztem Katart, valamint az egyik kedvenc helyemre, Írországba is eljutottam. Anglia már többször helyet kapott az úti céljaim között, és egy csodás szigetet, Máltát ugyancsak meglestem.

Mögötte a Grand Canyon

Vannak olyan helyek, ahová többször visszatérek, mert imádom őket, ilyen például Erdély vagy Barcelona, ami a szívem csücske, télen-nyáron egyaránt – sorolta Viki, majd bevallotta, hogy szenvedélyesen gyűjti az élményeket, és ugyanúgy tud örülni a Grand Canyonnak, mint egy erdélyi naplementének. A csodás élmények mellett azért akadtak rázós helyzetek is.


San Francisco Golden Gate

Las Vegas-i kilátás

– A legfélelmetesebb pár hónapja Egyiptomban volt, amikor a sivatagban fegyvert fogtak ránk. Tavaly nyáron Thaiföldről hazafelé jövet pedig öt órán keresztül rázkódott a világ legnagyobb gépe, mert akkora viharba keveredtünk, de az is kemény szituáció volt, amikor egy búvárkodás alkalmával 30 méter mélyen elfogyott a levegőm, de már kergetett meg jaguár is. A bakancslistámat egyfolytában pipálgatom, hiszen rövid az élet, és rengeteg a csoda, amit meg kell ismerni. Bolíviában a sótükröt mindenképpen látni szeretném, de Alaszka és a Salamon-szigetek, valamint Borneó, az utolsó őserdők egyike is vár rám. Barátokkal vagy egyedül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.

 • Mit együnk tél végén?

  Mit együnk tél végén?

  Amikor szezonálisan étkezünk, étrendünk összhangban van az évszakokkal, de persze ez nem azt jelenti, hogy csak itthon termesztett élelmiszereket együnk.