EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb XXII.kerület

Szülésre is felkészítenek a Játszóházban

Az európai uniós pályázat keretében 2015-ben megnyitott, Csepel önkormányzata és a Humán Szolgáltatások Igazgatósága által a II. Rákóczi Ferenc út 88–92. szám alatt működő ingyenes Játszóház a gyermekes családoknak nyújt hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget.

A programot sokan kedvelik, emellett azonban ez évtől babamasszázsra, szülésfelkészítésre, játékos angoltanulásra és Mesekuckó-foglalkozásra is várják a csepelieket.


A Szent Imre téri Játszóházban a szülő–gyermek kapcsolatot erősítő közös játékon felül lehetőség van gyermekfelügyeletet is kérni, ebben az esetben szakképzett munkatársak foglalkoznak a gyermekkel, míg a szülő ügyet intéz. Mind hétköznap, mind hétvégén legfeljebb három órát tartózkodhat a gyermek és kísérője a Játszóházban, a foglalkozásokon való részvétel minden esetben regisztrációhoz kötött.

Szent Imre téri ingyenes játszóház Csepelen (Fotó: Keresztesi Balázs)

Van, aki az egyéni, van aki a csoportos tevékenységet igényli jobban
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A Játszóház célcsoportja a 0–16 éves korosztály, ezen belül is kiemelten kedvezünk a 0–10 éves korú gyermekeknek. Tapasztalataink szerint a délelőtti órákban főként a 3 év alatti gyerekekkel keresik fel intézményünket a szülők, míg az óvodás, iskolás korosztály körében a délutáni órákban, illetve a nyári, téli szünetekben vagyunk népszerűek. A kisebbeknél egyesek a szabad játékot, míg mások az irányított játéktevékenységet preferálják, a nagyobb, 3 év feletti gyerekeknél jellemzően a kézműves, illetve a mesefoglalkozások aratnak nagy siker – tájékoztatta a Lokál Extrát Ipacs Dávid, a Játszóház vezetője. A Humán Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársa hozzátette, 2016-ban kérdőíves felmérést végeztek a szülők körében, hogy kiderüljön, milyen új foglalkozásokat fogadnának szívesen az itt élők. Az észrevételek, visszajelzések alapján indult el a babamasszázs, a szülésfelkészítés, a játszva angolul tanulás és a Mesekuckó-foglalkozás. Emellett szombatonként a tematikus foglalkozások keretében három csoportszobában továbbra is várják a játékos kedvű és alkotni vágyó gyermekeket és szüleiket 9-től 12 óráig. A Játszóházban gyermekpszichológus, illetve fejlesztő pedagógus segítsége is igénybe vehető.


A Szent Imre téri Játszóház új foglalkozásai

Babamasszázs-tanfolyam, amely minden kedden 11-től 12 óráig tart. A szakképzett csecsemőmasszázs-oktató vezetésével, öt alkalomból álló foglalkozások felkészítik a szülőket arra, hogy segíteni tudjanak csecsemőjüknek a nyűgös, hasfájásos időszakokban. A foglalkozás célcsoportja: 1–10 hónapos babák és az őket gondozó szülők. Csoportlétszám: egy foglalkozáson maximum 10 gyermek + szülő részvételét tudják biztosítani, ezért előzetes jelentkezés szükséges.

Szülésfelkészítés kéthetente hétfőn 15.30-tól 17 óráig lesz. Itt családias légkörben, szakember vezetésével készülnek fel a kismamák a baba érkezésére. Egy foglalkozáson maximum 12 szülő részvételét tudják biztosítani, ehhez is előzetes jelentkezés szükséges. Kérik a szülőket, hogy a gyakorlatok könnyebb elsajátítása érdekében kényelmes öltözetben érkezzenek.

Játszva angolul szombatonként, a tematikus foglalkozások keretében 9–12 óra között tanulhatunk. Ide 5–10 éves korú gyermekeket várnak. Mindig két foglalkozás zajlik: 9.30-tól 10.15-ig, illetve 10.45-től 11.30-ig. Egy foglalkozáson maximum 12 gyermek vehet részt, ehhez is regisztrálni kell.

A Mesekuckó foglalkozáson kéthetente hétfőn, illetve csütörtökön ismertetik és szerettetik meg a 3–9 éves korosztállyal a meséket, könyveket és anyanyelvünk szépségeit.

További információ, programokra történő regisztráció: www.hszi21.hu (Játszóház fül), E-mail: [email protected], Telefon: 06-1-226-1372

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.