2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld Debrecen

Tanári freskók az iskola falain

A reformáció 500. és a Tiszántúli Református Egyházkerület 450. évfordulója alkalmából készült freskókat és domborműveket mutattak be az egykori Református Főgimnázium épületében.

– A Református Gimnázium történetében mindig volt olyan diák, aki érdeklődött a művészetek iránt, és művelte is azokat – fogalmazott Fekete Károly püspök. – Közülük sokan nagyot alkottak. Most egy tanár mutatta meg tehetségét, amiről nemcsak mi, de a diákok is megemlékezhetnek majd évek múlva. Mivel a művész egyben vallástanár is, tudja, mely szavak nyitnak meg új világot a tanulók számára. A képek alapján sokat megtanulhatnak a vallásról és azokról az emberekről, akik tettek érte, hogy ötszáz évig fennmaradjon – jegyezte meg.


Freskó a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolájának folyosóján

 

Kustár Gábor, a freskók és domborművek alkotója elmondta, megtiszteltetés számára, hogy az iskola falait vászonként használhatta, és elkészíthette műveit.

Dr. Fekete Károly püspök

– Remélem, a képek sokáig fogják iskolánk falait díszíteni. Mindegyiknek különleges jelentése van, bemutatják azokat a részleteket, amelyekre a reformáció épül – ismertette.

Kapcsolódó Cikkek