EUR: 329,92 Ft
CHF: 299,89 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Tarlós: Demszky naponta ellentmond önmagának

Tarlós István nem hiszi, hogy a volt szabad demokrata főpolgármester, Demszky Gábor komolyan vehető a 4-es metró ügyében, mert – mint a Klubrádió keddi adásában mondta – “naponta ellentmond magának”.

A főpolgármester A lényeg – krónika délben című műsorban reagált Demszky Gábornak az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a budapesti 4-es metró beruházásáról szóló jelentéséről tett hétfői nyilatkozatára. Tarlós István szánalmasnak, nem komolyan vehetőnek nevezte azt, hogy egy főpolgármesternek ne legyen politikai felelőssége abban, húsz évig mi történt az általa vezetett városban.


Demszky Gábor a Budai Liberális Klub Alapítvány hétfő esti rendezvényén kijelentette: az OLAF-jelentés “egyoldalú, megalapozatlan”, ő pedig nem érintett a “kvázi OLAF-gyanúsításokban”.

Tarlós István elmondta, bár jogi értelemben sem a hatóság, sem a miniszterelnök, sem ő nem vádolta meg Demszky Gábort, máris ügyvédet fogadott, és “rákezd orbánozni, tarlósozni, sőt Putyint és Trumpot is belekeveri a 4-es metró ügyébe”. Szidja az OLAF-ot, az Állami Számvevőszéket. “Egyik órában azt hallani, hogy neki semmi felelőssége nincs semmiben, másik órában, hogy csak protokolláris szerepe volt, nem is ismert szerződéseket, mindent a BKV csinált, majd a harmadik órában már azt mondja, hogy nála többet aztán senki nem tud a metróról” – fogalmazott.


Egyszer elhangzik, hogy már nem közszereplő – ami így is van -, majd azon erőlködik, hogy a számon kért ember – akaratától független – szerepéből egyenesen valami szakértői szerepbe helyezze önmagát: ő majd elmagyarázza mit is kell tenni – mondta Tarlós István. A főpolgármester szerint Demszky Gábor “megint azzal próbálkozik”, hogy ő tematizálja a híreket; azt mondja, hogy többletkövetelések jelentek meg 2010 után, miközben 1280 többletkövetelést hagyott maga után.

Tarlós Istvánt megkérdezték a Magyar Idők keddi számában megjelentekről is, arról, hogy ha 2019-ben ismét indulna a főpolgármesteri címért, akkor a Fidesz-KDNP kerületi polgármestereinek jelentős részére biztosan számíthatna. Erre reagálva azt mondta: a polgármesterek támogatása, kiállása jól esik neki, de ennél többet erről most nem tud mondani.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Hiába várjuk a csomagot, megsemmisíthetik a hamis termékeket

  Mindenki szeretne spórolni az ajándékok vásárlásánál, de ha egy termék túl olcsó, akkor gyanakodjunk arra, hogy hamisítvány. A hamisított termékek könnyen fennakadhatnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál. A NAV akár meg is semmisítheti a megrendelt termékünket, ha pedig nagy mennyiségről van szó, előfordulhat hogy fel is jelentenek.

 • Családi programok a nemzeti ünnepen

  Családi programok a nemzeti ünnepen

  Ingyenes Országház látogatással, koncertekkel és emlékmenettel és családi programokkal várják az érdeklődőket október 23-án az 1956-os szabadságharc megemlékezésén.

 • Nap képe: Jön Vuk

  Nap képe: Jön Vuk

  Az egyik legkedvesebb mesefilm figurái csalnak mosolyt a járókelők arcára a Fővárosban.

 • Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Orbán Viktor: A haza nem lehet ellenzékben

  Hétfőn megkezdődött az Országgyűlés őszi ülésszaka. A kormányfő értékelő beszédet tartott, melyben beszámolt arról, hogy a kormány minden polgármesterrel együttműködik, valamitn szóba kerültek a környezetvédelem fontosabb kérdései is.