2019. december 08., vasárnap
Mária

Belföld

Tarlós: Demszky nem vehető komolyan

Tarlós István főpolgármester szerint nehéz komolyan venni Demszky Gábort, aki egyszer azt mondja, nála többet senki sem tud a beruházásról, máskor viszont nincs tisztában a részletekkel.

Tarlós István főpolgármester /Fotó: Csudai Sándor

– Az OLAF-jelentés egyoldalú, megalapozatlan és meghatározóan egy 2010-es számvevőszéki jelentésre épül, amely Orbán Viktor miniszterelnök szája íze szerint íródott, hogy a 4-es metró beruházását kriminalizálni lehessen – közölte Demszky Gábor a Budai Liberális Klub Alapítvány hétfői ülésén. Kifejtette: a számvevőszéki jelentésre 30 oldalas választ küldött, az ügyben a rendőrség is nyomozott, de azt állapították meg, hogy vagyoni hátrány nem volt, hűtlen kezelés nem valósult meg, bűncselekmény nem történt.


A most már a nyilvánosság elé szinte kizárólag ügyvédjével, Magyar Györggyel lépő Demszky szerint nem felelős a metróberuházásnál feltárt szabálytalanságokért, bár nála többet senki sem tudhat az ügyről.

Tarlós szerint Demszky szánalmasan magyarázkodik és nehezen vehető komolyan a véleménye.


Egyik órában azt hallani, hogy neki semmi felelőssége nincs semmiben, másik órában azt, hogy csak protokolláris szerepe volt, nem is ismerte a szerződéseket, mindent a BKV csinált, majd a harmadik órában már azt mondja, hogy nála többet aztán senki sem tud a metróról – mondta a főpolgármester elődjéről a Klubrádióban. Tarlós szerint abszurd, hogy egy főpolgármester ne vállaljon felelősséget egy olyan ügyben, amely húszéves projekt volt az életében és amiről még a lovát is elnevezte.

Ismert: az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata szerint a 4-es metró beruházása során – főleg 2010 előtti szerződések miatt – szabálytalanul használtak fel 167 milliárd forintot, emiatt 59 milliárd forintnyi uniós forrást követelnek most vissza Magyarországtól.

Kapcsolódó Cikkek