EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Külföld

Tarolt a Zootropolis: hat trófeát gyűjtött az Annie-díjak átadásán

A Zootopolis – Állati nagy balhé hat kategóriában is elnyerte az animációs filmek Oscarjának is nevezett Annie-díjat a hétvégén Hollywoodban.

A szombaton megrendezett 44. Annie Awards ceremónián a Zootropolis – Állati nagy balhé a legjobb animációs film, a legjobb rendezés és a legjobb forgatókönyv díját is megkapta. Elemzők szerint a Disney-produkció, amely már a Golden Globe-díjat is elnyerte, és világszerte több mint egymilliárd dollárért váltottak rá jegyet a nézők, a legesélyesebb az Oscar-díjra is az animációs film kategóriában.


A gálán a Zootropolis egyik szinkronszínésze, Jason Bateman megosztva nyerte el a legjobb szinkronhang díját a Vaiana című animációs filmben közreműködő Auli’i Cravalhóval.

A Ghibli stúdióban készült A vörös teknős című alkotás a legjobb független stúdióban készült animációs film díját kapta, a Kubo és a varázshúrok pedig a karakterek animációjáért, a produkciós tervezésért és a vágásért vihetett haza Annie-díjat.

Tavaly az Agymanók című Pixar-Disney animációs film vihette haza a legjobb animációs film trófeáját az Annie-ceremóniáról, később az Oscar-díjat is elnyerte.

Kapcsolódó Cikkek