2019. december 09., hétfő
Natália

Belföld XI.kerület

Tegyünk érte, hogy ne veszítsük el egymást!

Az újbudai Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) összefogásra szólította fel a hazai civil szervezeteket a Rákellenes Világnap alkalmából.

A felhíváshoz csatlakozók közös szándéknyilatkozat aláírásával vállalták, hogy ismeretterjesztő anyagok folyamatos terjesztésével, figyelemfelkeltő akciókkal, ingyenes szűrővizsgálatok szervezésével igyekeznek óvni a családokat a rosszindulatú daganatos megbetegedésektől.


Király Nóra, a FICSAK alapítója úgy fogalmazott: mindannyiunknak nagyon fontos, hogy a rákszűrésre, a megelőzésre felhívjuk a figyelmet, ezért szándéknyilatkozatot írunk alá, hogy a saját csatornáinkon folyamatosan kommunikáljuk, eljuttatjuk azokat a felhívásokat, amelyek a rák megelőzéséről, az egészséges életmódról szólnak.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kinek-kinek a családban betöltött nélkülözhetetlen szerepére hívta fel a figyelmet.

– A rák mindannyiunk közös ellensége. Nálunk a családban mind a négy nagyszülő rosszindulatú daganatos megbetegedésben hunyt el. Ebből a személyes tapasztalatom is elmondhatom, hogy milyen rossz az, amikor valaki már felismerte a betegség jeleit, mégsem beszél róla a családban, így nem kezdődik el időben a gyógyítás, és ezért elveszíthetjük a családtagjainkat. Az az érdekünk, hogy minél több család maradjon egyben, ezért hívjuk fel közösen a figyelmet arra, hogy magunk is tehetünk a daganatos megbetegedések megelőzése érdekében. A korai felismeréssel sokat tehetünk azért, hogy gyógyultan kerüljünk ki ebből az állapotból, vagy az életkilátásokat javítsuk.

A FICSAK képviseletében Király Nóra elnök írta alá a rákellenes együttműködést

Kapcsolódó Cikkek