EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Tatabánya

Telt ház előtt az olimpiáról

Meghatottság, siker, büszkeség – olimpiai élményeikről és ezekhez fűződő érzéseikről meséltek neves cselgáncsozóink. Csernoviczki Éva, Ungvári Miklós és Csernoviczki Csaba a Vértes Agorája „Rio után” című programsorozatának vendégei voltak. A sorozat első állomása „A tatamiról jelentjük” címet viselte és telt házat vonzott az intézmény színháztermébe.

– Rendkívül jól esik, hogy ilyen sokan kíváncsian voltak ránk – mondta olimpiai bronzérmes cselgáncsozónk, Csernoviczki Éva. – Jó volt feleleveníteni például a londoni olimpiát követő tatabányai fogadtatás pillanatait, míg a riói, fájdalmas sérülésem képeit látva még most is könny szökött a szemembe.


12_13_olimpikonok_02
Ungvári Miklós a 2012-es ötkarikás játékokon még tatabányai színekben indulva szerzett ezüstérmet. A ma már Cegléden készülő sportoló örömmel tért vissza városunkba.

– Egy ilyen program keretében ismét Tatabányán járni felemelő érzés – hangsúlyozta a háromszoros Európa-bajnok dzsúdós. – Ráadásul rengeteg gyermek volt a közönség soraiban, ami kimondottan jól esett, hiszen én is hasonló korban voltam, amikor a barcelonai olimpiát nézve elhatároztam: cselgáncsozó leszek. Remélhetőleg nekik is tudtunk most egy olyan pozitív élményt szerezni, ami a sport felé tereli őket.


Csernoviczki Csaba, az Ippon Judo Tatabánya SE vezetőedzője szerint fontos, hogy a programra kilátogató fiatalok személyesen is találkozhassanak az olimpikonokkal.

– Éva és Miklós is igazi példaképek – fogalmazott a mesteredző. – Az ő példájuk megmutatja, hogy a kitartás, a szorgalom és az alázat milyen sikereket hozhat. Így a gyerekek is láthatják, hogy megéri lemondani bizonyos dolgokról, mert később sokkal nagyobb élmények is érhetik őket cserébe.

A „Rio után” programsorozat február 15-én folytatódik a Vértes Agorájában: ekkor a parasport áll majd a középpontban. Neves paralimpikonok, Krajnyák Zsuzsanna és Sors Tamás lesznek az esemény vendégei.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.