EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb XV.kerület

Télűző bulira hív a közösségi ház

Nem mindennapi télűző bulit szervez a Pestújhelyi Közösségi Ház február 18-án. A jelmezes csapat végigvonul majd az utcákon, sőt egyes helyeken igazi farsangi népszokásokon vehetnek részt az érdeklődők.

Mint azt lapunknak Pintér Zsuzsánna, a közösségi ház vezetője elmondta, immár évek óta hagyomány, hogy február közepén megszervezik ezt a farsangi felvonulást.
– Eredetileg a pestújhelyi fiatalok találták ki, de társrendezőként a közösségi ház mindig részt vett a buliban – mondta az intézményvezető, aki hozzátette, immár sokadik éve a Pátria Egyesület is segít a szervezésben.
– A tapasztalataink igen vegyesek, hiszen volt év, amikor ötvenen voltunk, de volt olyan is, amikor több mint 120-an.


Buli, minden mennyiségben (fotó:xvmedia/archív)


Az idei felvonulás 15 órakor a Templom térről indul, a Pestújhelyi úton többször megállva részt vesz egy álesküvőn, tréfás temetésen, különböző mókás játékokban.
– A menet vége a közösségi ház udvarán lesz, ahol a farsangi tűz mellett fánkot eszünk, teát, bort iszunk és persze jókat táncolunk. Természetesen mindezt élő zenére tesszük, a muzsikáról, a mókáról, a jó hangulatról a Bartók Néptáncegyüttes utánpótláscsoportja gondoskodik. A jelmezbe, álarc mögé bújt farsangoló kicsiket, nagyokat, családokat, baráti társaságokat pedig kereplőkkel, cintányérokkal, födőkkel, fakanalakkal és egyéb zajkeltő, télűző eszközökkel fölszerelve várjuk – mondta el a közösségi ház vezetője.

Kapcsolódó Cikkek

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.