EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Belföld

Teréz körúti robbantás: Előzetes letartóztatásban marad a gyanúsított

A Budai Központi Kerületi Bíróság április 21-éig meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy szeptember 24-én a budapesti belvárosban robbantást követett el, amelynek következtében két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölte a Fővárosi Törvényszék szerdán az MTI-vel.

A bíróság felidézte: a gyanúsított ellen a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást.


A bíróság szerint a gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletére, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas. Hozzátették: a megalapozott gyanút a szemlékről, valamint házkutatásokról, lefoglalásokról készült jegyzőkönyvek, szakértői szakvélemények, a szakértők előzetes megállapításait tartalmazó okiratok, egyéb rendőri jelentések, a beszerzett kamerafelvételek, a gyanúsított telefonjának adattartalma, híváslista-elemzések, tanúvallomások és a gyanúsított beismerő vallomása támasztják alá.

Minderre tekintettel a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel biztosítható. A végzés nem jogerős.


Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek