2019. december 14., szombat
Szilárda

Belföld

Tiszai árhullám: Tiszafüred és Tiszakeszi között még harmadfokú a készültség – Fotók!

Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültséget tart fenn a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) a folyón érkező zajló jég zavartalan levonulásának biztosítása érdekében – közölte az igazgatóság védelemvezetője kedden az MTI-vel.

Bara Sándor tájékoztatása szerint a Tisza felső szakaszáról érkezett zajló jég hétfő délelőtt Tiszacsege alatt összetorlódott, majd éjjel megindult. A torlódott jég fokozatosan halad Tiszafüred felé.


Tiszapalkonyánál kedd reggel 8 órakor 562 centiméteres apadó vízállást mértek: a Tisza bal parti Tiszatarján-Rakamaz árvízvédelmi szakaszon elsőfokú készültség van érvényben.

A felsőbb szakaszokon a Tisza folyamatosan apad, minden vízmércén készültségi szint alatti vízállásokat mutat, ezért a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Fetivizig) hétfő este valamennyi védelmi szakaszon az árvízvédelmi és jégvédekezési készültséget megszüntette – jelezte Bodnár Gáspár védelemvezető az MTI-nek.


Közleménye szerint megszűnt a védelmi készültség Szamoson, a Túron, a Krasznán és a Lónyay főcsatorna torkolati szakaszán is. Szakaszosan megnyitották a Lónyay torkolati műtárgy zsilipkapuit is.

A Fetivizig működési területén megkezdték a víz által az árterekre kirakott kommunális szilárd hulladék, uszadék összegyűjtését, illetve a jég okozta károk felmérését – közölte az igazgatóság.

Brutális! Ilyen jeges ár zúdul le a Tiszán

Kapcsolódó Cikkek

  • Bocskor Andrea: Boldogulni a szülőföldön lehet

    Bocskor Andrea: Boldogulni a szülőföldön lehet

    Óvatos bizakodással tekint Volodimir Zelenszkij elnökségére Bocskor Andrea, a beregszászi születésű fideszes európai parlamenti képviselő, és egyértelmű sikernek tekinti, hogy a Velencei Bizottság minap közzétett értékelésében az Európa Tanács égisze alatt működő jogásztestület felszólította Kijevet: helyezze hatályon kívül a kisebbségek nyelvhasználatáról szóló jogszabály bizonyos rendelkezéseit.