2019. december 10., kedd
Judit

Belföld

Több autót vettünk idén januárban, mint tavaly ilyenkor

Januárban 6418 személygépkocsit helyeztek forgalomba, 15,3 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerdán az MTI-vel.

Az év első hónapjában 1206 kishaszonjármű került forgalomba Magyarországon, 8 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában.

Az MGE értékelése szerint a januári forgalomba helyezési eredmények annak ellenére jelentősen meghaladták a 2016-os értéket, hogy a kemény tél nem kedvez a gépjármű értékesítésnek. Ez azt vetíti előre, hogy idén is folytatódik az új személygépjárművek forgalomba helyezésének növekedése.

A szervezet korábbi előrejelzését kissé felfelé módosította, az idén várhatóan 102 ezer új személygépjárművet helyeznek forgalomba.

Kapcsolódó Cikkek

 • Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

  Drogozással és prostizással vádolnak ellenzékieket

  Az ellenzék Borkai Zsoltjának megnevezését ígéri az Angyal ügyvédje nevezetű blog, amely azzal állt elő, hogy január elsején két korrupt, kokainozó, fiatal örömlányokkal orgiázó ellenzéki politikus drog- és szexpartijairól rántja le a leplet, ha addig nem vonulnak vissza a közélettől.

 • EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

  EMMI: Kiszámítható lesz a színházak fenntartása

  Átlátható működési modellt,  kristálytiszta,  kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat  teremt a kulturális törvény a színházak fenntartásában – írja közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

 • A késelő diák listázta, akiket utált

  A késelő diák listázta, akiket utált

  Időzített bomba volt H. András Csaba a tanárát többször hátbaszúró diák. Mint utólag kiderült, még egy listája is volt, amire azokat rakta fel, akiket utált, akikkel gondja volt.