EUR: 329,52 Ft
CHF: 300,79 Ft
2019. december 16., hétfő
Etelka, Aletta

Egyéb Pécs

Tollaslabda-bajnokságot tartottak

Világranglistapontokért küzdött 15 ország 150 ifjúsági tollaslabda-versenyzője Pécsett. A megmérettetés többek között az idei dzsakartai világbajnokságra és a jövő évi ifjúsági olimpiára való kijutásért zajlott.

Pécsett minden évben megrendezik a nemzetközi ifjúság bajnokságot, ahová nemcsak az ország minden pontjáról, hanem külföldről is érkeznek versenyzők. A négynapos küzdelem alatt a fiatalok egyéni, vegyes páros, fiú egyes és lány páros kategóriában indulhatnak. Pécsett a Multi Alarm SE játékosai képviselték, akik közül Madarász Réka egyéniben második helyezést ért el, Pytel Gergő, Szenjai Balázs férfi páros pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

TUDTA? Egy ilyen bajnokságon 200 kilométer per órával is el tudják ütni a labdát. A világrekordot egy maláj tollasozó tartja 493 kilométer per órás sebességgel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.