2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld Zalaegerszeg

Tombol az influenza Zalában

Hetek óta látogatási tilalom van a Zala megyei Szent Rafael Kórházban, az influenza robbanásszerű terjedése miatt így védik a betegeket a fertőzéstől. Az influenza A vírusa okozza  a legnagyobb mértékű járványokat és a legsúlyosabb betegségeket, hiszen gyakran alakul ki újabb mutációs változat, melyek ellen a gazdaszervezet még nem védett. Az elmúlt hetekben Zalaegerszegen is robbanásszerűen emelkedett a megbetegedések száma, sokan fordultak panasszal háziorvosukhoz. Az influenza  tünetei a fertőződést követően 1–3 nappal hirtelen  kezdődnek: lázzal, hidegrázással, elesettségérzéssel, étvágytalansággal, izomfájdalommal, fejfájással, szédüléssel. Később torokfájás és száraz köhögés  is megjelenik. Fogyasszunk sok vitamint, előzzük meg védőoltással!

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

 • Milliárdos üzletté vált a migráció

  Milliárdos üzletté vált a migráció

  A Magyarország irányába tartó illegális migráció az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt. A migránsok nagy része pedig embercsempész-hálózatok közreműködésével jut hazánk területére.