EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb IX.kerület

Tornagyőzelemmel emlékeztek a Fradi-öregfiúk

Nagyszerű kezdeményezés: a Ferencváros öregfiúkcsapata jótékonysági futballtornát szervezett a veronai buszbaleset áldozatai családjának megsegítésére. A tornán pályára léptek a 80-as évek nagy sztárjai, és bár a rendezvény ferencvárosi győzelemmel zárult, abban mindenki egyetértett, hogy most nem ez volt a legfontosabb.

A jótékonysági torna a Ferencváros egykori klasszisának, Szokolai Lászlónak a fejéből pattant ki.
– Igazából én csak elindítottam egy folyamatot, és az egykori honvédos, MTK-s és újpesti társak egyből igent mondtak. Köszönet ezért nekik és persze az önkormányzatnak és a Fradinak, hogy odaadták ingyen az Elek Gyula Arénát, ahol megrendezhettük ezt a tornát.
A résztvevők a teljes, mind a 451 eladott jegy utáni


Együtt a régi sztárok /Fotó: Máté Krisztián

bevételt az olaszországi buszbaleset áldozatai számára ajánlották fel – mindezt az Újpest öregfiúkcsapata további 100 ezer forinttal toldotta meg. A torna végül a Ferencváros győzelmével zárult.

– Nehezen nyíltunk meg, még a gólok után is nehezen mosolyogtunk, de felemelő érzés volt ezen a rendezvényen részt venni – mondta Mucha József, a zöld-fehérek egykori játékosa és edzője.
A tornán ott volt Simonffy Botond édesapja is. Boti a Dunakeszi Kinizsi U15-ös futsalcsapatának játékosa volt, ő is ott ült a balesetet szenvedett autóbuszon.


– Nagyon köszönöm a régi nagyoknak, hogy megszervezték, részt vettek ezen a tornán. Erőt adott ez a családnak – mondta az édesapa meghatottan.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.