EUR: 318,32 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Külföld VIII.kerület

Tovább szépül a Palotanegyed

Folytatja Józsefváros Önkormányzata a Palotanegyed megújítását. A Főváros Tér_Köz pályázatán elnyerhető összegből újabb utcák szépülhetnek meg.

Józsefváros egyik legnagyobb városrehabilitációs programja, az Európa Belvárosa Program keretében közterületek és a társasházak újulhatnak meg, és kiemelt szerepet kaphatnak a közösségépítő és vállalkozásélénkítő programok. A Palotanegyed utcái jól példázzák, hogy az önkormányzat az elmúlt években kiemelt feladatnak tekintette a programot. A képviselő-testület még novemberben döntött a folytatásról: a Főváros által kiírt Tér_Köz pályázat forrásának köszönhetően megvalósulhat a program harmadik szakasza.


 

Európa Belvárosa Program III.

A közterület-fejlesztési program során a Puskin utca Rákóczi út és Pollack Mihály tér, a Szentkirályi utca Rákóczi út és Mikszáth Kálmán tér, a Rökk Szilárd utca Krúdy Gyula utca és Gutenberg tér, valamint a Bródy Sándor utca Vas utca és Pollack Mihály tér közötti szakasza újulhat meg az önrésszel együtt több mint 560 millió forintból.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően az önkormányzat a harmadik szakaszban is be kívánja vonni a civileket. A megvalósításban az önkormányzat együttműködő partnere a Civilek a Palotanegyedért Egyesület, amellyel közösen folytatódhatnak a Mi büszke Bródy Sándor utcaiak és a Megélt történelem elnevezésű programok, valamint további rendezvényeket szerveznének a helyi lakókkal és üzletekkel összefogva.

A Puskin utcában már elkezdődött a program….
( Fotó: Sáfár Tibor)

… és most további épületek újulhatnak meg ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.