EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 07., szombat
Ambrus

Egyéb Szolnok

Tovább tart a Dózsa menetelése

Teljesen mindegy, hol kell helytállniuk a Szolnoki Dózsa-Közgép vízipólósainak, mert mindenütt a legjobbat hozzák ki magukból. A honi bajnokság A csoportjának alapszakaszát már megnyerték, és a BL-ben is csak egy Olympiacos elleni haza döntetlen választja el őket a csoporttabella tetejétől.

Varga Déneséknek szombaton Berlinben ugyanazzal a Spandauval kell megküzdeniük, mint amelyiket a múlt héten 12-7-re vertek el a Tiszaligetben. Pedig a német fővárosi keret sem áll éppen ügyetlen kezdőkből, hiszen számos délszláv származású játékos, valamint Petar Kovacsevics vezetőedző mellett ott találjuk Baksa Lászlót is, aki igencsak megnehezítette a gólszerzést a mostani találkozón; sőt még Varga Dénes büntetőjét is hárítani tudta. A berliniek ügyesen használták ki a hazai csapat egyéni hibáit, aminek köszönhetően 8-3-as hátrányból háromgólosra faragták a lemaradásukat. De amikor kellett, a Dózsa játékosai a németek orra alá dörgölték, miért nyerték meg tavaly a Bajnokok Ligája bronzérmét, legyűrve a világverő Pro Reccót.


A szolnoki Andrija Prlainovics (fehér sapkában) két gólt tett a közösbe (Fotó: MTI/Mészáros János)

Az ötgólos különbségnek magabiztos győzelmet kellene takarnia, ám hogy mennyire tudnak hazudni a számok, azt Cseh Sándor vezetőedző magyar szövetségnek adott, mérkőzés utáni értékelése is bizonyítja: „A második negyed hajrájáig, nyolc hármas állásig nagyon jól játszottunk, utána azonban egyéni hibák miatt három gólra felzárkózott a német csapat. Ám az igazsághoz tartozik, hogy ebben az esztendőben ez volt az első nehezebb tétmérkőzésünk.”

Szombaton pedig nem lehet más cél, mint megismételni ezt a győzelmet és tovább tartani a tempót a görögök sztárcsapatával, az Olympiacosszal. Jelenleg a két gárda azonos pontszámmal áll, a hellének viszont azért vannak az élen, mert annak idején a Tiszaligetben döntetlent játszottak a Szolnokkal. A helycserére áprilisban lesz mód, amikor Athénba utaznak a szolnokiak.


Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.