2019. december 11., szerda
Árpád, Árpádina

Egyéb XIII.kerület

Új otthonra leltek a Vasas dzsúdósai

Előfordul, hogy a Vasas különböző szakosztályainak versenyzői nem csak a XIII. kerületben sportolnak. A nemrég megalakult dzsúdószakosztály tagjai például a XI. kerületben leltek otthonra. Markovits László, a klub elnöke bízik abban, hogy a Budai Judo Akadémián sok olyan sportoló nevelkedik majd, aki a piros-kék klub büszkesége lehet.

A 800 négyzetméteres területre megálmodott beruházás különlegességét az adja, hogy az új dzsúdóterem a Gazdagrét-Csíkihegyek iskola tetején található. Az átadón ott volt Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, de természetesen megjelent Markovits László, a Vasas elnöke és Hadfi Dániel, a Vasas Judo vezetője.
– Az Újbuda SE és a Vasas Judo a tavalyi év elején többlépcsős sportszakmai együttműködést indított el, amelynek a dzsúdó-infrastruktúra kiépítése is része – mondta lapunknak Markovits László, a Vasas elnöke.


13ker_vasasjudo

A Vasas ifjú judósai már birtokba is vették az új termet (Fotó: vasassc.hu)

– A beruházás egyúttal a Vasas Sport Club 2020-ig megvalósítandó létesítményfejlesztési programjába is beletartozik. Természetesen köszönet jár a Magyar Judo Szövetségnek, az Újbudai Judo Egyesületnek és a helyi szülői közösségnek. Az akadémián keresztül a Vasas-család a környékbeli gyerekekkel és szüleikkel is bővülhet, arról nem is beszélve, hogy a tömegsport fontossága mellett a dzsúdó olimpiai sportág, így idővel a versenysport terén is lehetnek reményeink.

Nagy dolgok történnek
– Nagyon boldog vagyok, egy példaértékű közösség kapott új infrastruktúrát – mondta az átadón dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke. – Az, hogy Magyarország legnagyobb és legerősebb klubja, a Vasas befogadta a szakosztályt, komoly lendületet ad minden korosztály versenyzőinek. Végül külön köszönet jár a szülőknek, nagyszülőknek is, hogy ezt a sportágat választották a fiataloknak, ők a mi legnagyobb szponzoraink.

Hadfi Dániel szakosztályvezető hozzátette, büszke arra, hogy mostantól nemzetközi színvonalú helyszínen tudnak edzeni a vasasos gyerekek.
– Közel harminc évre nyúlik vissza a pályafutásom ebben a sportágban, de bátran állíthatom, ez most az egyik legszebb pillanatom – mondta. – Úgy érzem, a sportolóink hozzáállásával és az eredményeinkkel vívtuk ki, hogy most itt tartunk. Edző kollégáimmal azon leszünk, hogy a továbbiakban is a „Család az első” Vasas-mottó jegyében neveljük a dzsúdó szeretetére a nálunk sportoló fiatalokat.


Kapcsolódó Cikkek