EUR: 329,48 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Eger

Új tableteket kapott a mentőállomás

A mentőszolgálatoknál ősszel kezdték bevezetni országos szinten az úgynevezett intelligens fedélzeti terminálokat, amelyekből már minden mentőautóban elhelyeztek egyet.

– Ezeket az érintőképernyős eszközöket a kivonulások során kell használni. Menetlevélként is szolgálnak, valamint ide visszük fel a betegek adatait. A rendszernek jelenleg a próbaüzeme folyik, folyamatosan töltik fel a kollégák az elektronikus adatokat, a menetleveleket, illetve a kivonulások során az eszközfelhasználást is be kell vinni – mondja Deutsch Ákos, az Egri Mentőállomás vezető mentőtisztje.

Megtudtuk, hogy a készülékek nagyban segítik az átláthatóságot, rendszerezik az eddig papíralapú vagy több rendszeren futó adatokat, így könnyebb a betegek, a kivonulások és az esetek kezelése, visszakeresése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.

 • Az úrhatnám polgár Pécsett

  December 6-án mutatták be  Moliere Az úrhatnám polgár című vígjátékát a Pécsi Nemzeti Színházban, Rudolf Péter rendezésében.

 • Vadvilág a Kárpát utcában

  Vadvilág a Kárpát utcában

  Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.