2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Sport

Újabb csörte a Fradi és az MLSZ között

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója tavaly lemondott az NB I-es bizottság elnöki posztjáról, nagyjából azért, hogy így tiltakozzon a játékvezetők ténykedése, az MLSZ apparátusának munkája ellen. Legalábbis erre utalt múlt heti, a Nemzeti Sportnak adott interjújában Kubatov Gábor, a klub elnöke.

A Lokál most úgy értesült, a korábbi bizottsági elnöknek ismét „afférja” támadt a szövetséggel. Úgy tudjuk, az verte ki a biztosítékot, hogy olyan, jelentősnek látszó napirendi pontot kívánnak csütörtökön tárgyalni, amelyhez előzetesen semmilyen anyagot nem kapott.


– Valóban nehezményeztem, hogy a csütörtök délelőttre tervezett NB I-es bizottsági ülésen megvitatandó „MLSZ-szabályzatok módosításai” napirendi ponthoz kedden 14 órakor még nem kaptuk meg a háttéranyagot. Írásban jeleztem, az ülésen a Ferencváros nem fog részt venni, mert teljes mértékben elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ennyi idő álljon rendelkezésünkre arra, hogy áttanulmányozzuk és a témákban érintett szakembereinkkel megvitassuk az előterjesztéseket, hogy aztán a bizottságban a klubot képviselő személy megfelelő alapossággal képviselhesse az álláspontunkat – fogalmazott Orosz.
A Ferencváros ezzel együtt a jövőben is részt vesz az NB I-es bizottság ülésein.

– Viszont egy ülésnek csak akkor van értelme, ha arra van idő felkészülni, és érdemben megvitatni a kérdéses témákat. Nem látok jelentős változást ahhoz az időszakhoz képest, amikor még én voltam az NBI-es bizottság


regnáló elnöke, többek között ez is szerepet játszott abban, hogy akkor lemondtam. Pontosan az ilyen szituációkra utalt Kubatov Gábor, amikor azt mondta a sportnapilapnak, hogy szerinte Csányi Sándor az elmúlt
néhány évtized legjobb MLSZ-elnöke, de úgy látja, hogy alatta azért az apparátus akadozik néha – tette hozzá az FTC vezérigazgatója.

Hatályon kívül Doll ítélete

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága (FB)eljárási hibák miatt hatályon kívül helyezte Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzőjének büntetését. Az FB korábban nyilatkozatai miatt kétmillió forintos bírságot szabott ki a német trénerre.

Kapcsolódó Cikkek