EUR: 331,09 Ft
CHF: 302,29 Ft
2019. december 08., vasárnap
Mária

Egyéb Nyíregyháza

Újabb kétmilliárd útfejlesztésekre

Tovább korszerűsödhet a nyíregyházi úthálózat: a kormány döntése szerint 2018-ig kétmilliárd forintot kap az önkormányzat az út- és járdahálózat fejlesztésére. E jelentős támogatás pedig idén is kiegészül saját forrással.

Még a múlt év végén döntött egy 10,5 milliárd forintos keret sorsáról a kabinet, melynek Nyíregyháza közel az ötödét „elhozta”, s a pénzből utakat, járdákat újítanak fel és építenek, valamint néhány utcában a szennyvízcsatorna fejlesztésére fordítanak. Mindezt az idei első, január végi közgyűlésen jelentette be dr. Kovács Ferenc, még a tárgyalandó napirendek előtt. Persze a támogatás nem érte felkészületlenül a helyhatóságot: régóta rendelkeznek tervekkel, elképzelésekkel arról, hogyan kellene folytatni a 2013-ban megkezdett útfejlesztési stratégiát.


Mint a polgármester szerkesztőségünknek kifejtette: 2010 előtt Nyíregyháza a megyei jogú városok sorrendjében az utolsó előtti helyen állt 40 százalékos aszfaltozottsági aránnyal. A korábbi költségvetési problémák megszüntetése után évek óta milliárdos nagyságrendben áldoznak a helyzet javítására, így az elmúlt négy évben a város 86 utat épített meg, de még így is csak 48 százalék körül van a fenti érték a több évtizedes elmaradás miatt. A már idén elinduló kétmilliárdos beruházássorozathoz pedig várhatóan még újabb ötszázmilliót hozzá lehet számítani, amit a város saját erejéből biztosít az infrastruktúra fejlesztésére, igyekezvén pótolni a korábbi évek hiányosságait.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.