EUR: 330,65 Ft
CHF: 301,60 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Tatabánya

Ünnepeltek a régebb óta fiatalok

Kiváló hangulat, egy életút elismerése és természetesen a tánc játszották a főszerepet a Szépkorúak Bálján. A programot idén a KPVDSZ Szenior Táncklub keringő produkciója nyitotta meg. A város nyugdíjas korosztályának egyik legszebb hagyományát már nyolc éve rendezik meg minden év februárjában a Jászai Mari Színházban.

– Gyönyörű a színház nagyterme, kiváló helyszíne a rendezvénynek – mondta a szervezők nevében Somogyi Nóra, a KPVDSZ Művelődési Ház igazgatója. – Ez a februári este minden évben egy ünnep, ahol a város nyugdíjas közösségei együtt lehetnek. Hónapok óta készülnek a bálra, kiemelt esemény ez a számukra.


A szokásokhoz híven a Szépkorúak Bálján adták át az Évgyűrű díjat, amit idén Molnár Piroska vehetett át. A díjazott több mint ötven éve szenteli életét a segítségnyújtásnak és tevékenykedik a szociális szférában. A mai napig nincsen olyan karitatív megmozdulás, ahol szervezőként vagy önkéntesként ne találkoznánk vele.

– Ötvenhat éve a segítésről szól az életem – tudtuk meg a díjazottól. – Van három diplomám, de ez az elismerés mintha a negyedik volna, ami az életpályámnak szól. Hálás vagyok, amiért a legszebb hivatást űzhetem.


A Szépkorúak Bálja a korosztály egyik legfontosabb találkozási pontja – hangsúlyozta köszöntő beszédében Schmidt Csaba polgármester.

– Amikor kezdeményeztem ezt a programot, az volt a célom, hogy találkozási lehetőséget teremtsünk – mondta a városvezető. – Itt a mai estén én nem látok időseket, csak régebb óta fiatalokat. Olyanokat, akik rengeteget tettek a városért, és most a város ad nekik egy olyan estét, amikor együtt jól érezhetik magukat.

A Szépkorúak Bálját az Operettszínház sztárjainak, Oszvald Marikának és Peller Károlynak a fellépése színesítette.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.